Tăriceanu îl încurajează pe Țurcanu, în „situația dificilă” a condamnării. „Dacă citiți Codul Penal, majoritatea vă arestați singuri”

Tăriceanu îl încurajează pe Țurcanu, în „situația dificilă” a condamnării. „Dacă citiți Codul Penal, majoritatea vă arestați singuri”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl susține pe președintele organizației botoșănene a partidului, Florin Țurcanu, în „situația delicată” în care se află, după condamnarea celui din urmă la patru ani și trei luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență și spălare de bani. Potrivit celor declarate de către fostul șef al Consiliului Județului Botoșani, Tăriceanu pare să îi înțeleagă necazul, având și el un istoric în materie de dosare deschise de Direcția Națională Anticorupție.

Țurcanu susține că Tăriceanu l-a încurajat să meargă mai departe, fără să comenteze în detaliu circumstanțele.

„Discut zilnic cu domnul Călin Popescu Tăricenu și cred că dumnealui apreciază munca echipei de la Botoșani și dacă dorește detalii, poate oricând să le solicite. Deocamdată, pe acest subiect, mi-a spus doar «Doamne ajută, mai avem de luptat! Mergi înainte!»”, a afirmat Țurcanu.

Amintindu-se despre dosarele de corupție deschise pe și pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE Botoșani a ținut să precizeze că: „Dacă citiți Codul Penal până la capăt, majoritatea cred că vă arestați singuri. Nu cred că este cineva pe fața pământului atât de alb”.

„De la început mi-am asumat această susținere a unei echipe. Am construit această echipă împreună cu colegii mei, la rugămintea domnului Călin Popescu Tăriceanu. Toți colegii mei au știut că Florin Țurcanu are 11 clasări venite acasă, că le-am spus, și are un dosar pe rolul Tribunalului. Nu am mințit pe nimeni cu nimic”, a subliniat Florin Țurcanu, coordonatorul ALDE Botoșani.

Acesta a explicat că nu va renunța la niciun statut pe care îl exercită în momentul de față, nefiind vorba despre o funcție publică, ci strict despre un rol în politică, din care nu se va autosuspenda. Eventual, spune el, poate renunța la o parte dintre hârtiile pe care le semnează de obicei. Numai că, aflat în sediul filialei județene a ALDE, Țurcanu a uitat, pentru o clipă, în ce partid se află, rememorând involuntar perioada în care conducea PNL.

Conducerea Partidului Național Liberal (n.r.: voia să facă referire la ALDE) este dată, la momentul ăsta, de președintele desemnat de Biroul Politic Național (n.r. – Roxana-Florentina Anușcă-Țurcanu), care, la rândul domniei sale, a desemnat dreptul de semnătură secretarului general și unuia dintre vicepreședinți. Adică ori eu, ori Gelu Matei putem semna orice document. Dacă vreți să vă spun și doriți acest lucru, o să-l las pe Gelu Matei să semneze documentele, ca să nu mai semnez eu foarte mult, poate deranjează pe cineva dacă vede semnătura mea”, a declarat Țurcanu.

Nu în ultimul rând, așa cum Tăriceanu susținea public că citarea sa drept inculpat într-un dosar pentru luare de mită nu afectează imaginea partidului, Țurcanu a sugerat aceeași idee:

„Un partid cu 4% cât de jos poate să se ducă? Dacă era un partid de 40% ziceam și eu, vai de mine, fraților, ne purtăm cu el cu mănuși albe. Dar vă spun că un partid de 4% nu se poate duce mai jos de atât, să fim realiști. Eventual, să vedem, poate crește”, a concluzionat liderul ALDE – Botoșani.