Despre corectitudinea politică sau dictaturile secolului XXI

Despre corectitudinea politică sau dictaturile secolului XXI

de Cătălin Borangic, istoric:

Secolul XX poate fi considerat, fără nici o îndoială, secolul dictaturilor.

Și nu, în secolul nostru n-am scăpat, cu am fi tentați a zice. Corectitudinea politică, succesoarea nazismului și a comunismului, pe care le îmbină într-un fantastic melanj, este tot o dictatură. Mult mai agresivă și mai insidioasă decât cele anterioare, din care se trage.

Corectitudinea politică emasculează societatea, decerebrează individul, transformă națiunile și popoarele în populații și populațiile în turme.

Profitând de aparența de umanism, corectitudinea politică transformă toleranța în indiferență, cel puțin atunci când ea însăși nu dă dovadă de o intoleranță feroce.

Dreptul la opinie este mutilat cu talentul unui criminal în serie.

Ideologii corectitudinii politice, care seamănă până la identitate cu o sectă, șurubăresc zilnic false revoluții, de pe baricadele cărora snobi de ocazie și haite de idioți utili linșează orice gest, orice direcție și orice intenție care nu cadrează cu direcția lor sectară, convinși până la fanatism că așa contribuie decisiv la progresul civilizației, că drumul acesta este singurul care are la capăt un rai.

În spatele acestui carnaval al demenței sociale se perpelesc și se coc resentimente adânci, se produc falii abisale și se trasează drumuri fără întoarcere.

Creuzetul următoarelor dictaturi fierbe mocnit și, de bună seamă se va revărsa la un moment dat peste noi.

Pentru că deși i se pare că rezolvă orice problemă, că-și elimină vocile ostile, că aplatizează eficient societățile, corectitudinea politică nu are capacitatea de genera anticorpi. Poate și din cauză că ea însăși este o dictatură și nu poate face diferența.

În fond, între ucenicii oricărui maestru se află și asasinul lui.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul șef al ISU Botoșani, Radu Anton, s-a stins din viață în urma unui infarct

Vineri, 25 Septembrie 2020
1648

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani este în doliu. Fostul inspector șef Radu Anton s-a stins din viață, la vârsta de 60 de ani. Decesul a fost dec...

Lansare de carte inedită. Profesorii Otilia și Marinică Sandu au adunat între coperți activități de învățare în familie

Vineri, 25 Septembrie 2020
258

Duminică, 21 septembrie a.c., la Casa de Cultură din Coțușca, profesorii Otilia și Marinică Sandu au lansat un volum de carte inedit, intitulat „Activități de învățare în f...

Măsuri pentru atragerea donatorilor la Centrul de Transfuzii

Vineri, 25 Septembrie 2020
335

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) din Botoșani au luat măsuri speciale pentru a atrage donatorii.Din cauza crizei foarte mare de sânge, CTS va fi deschis și sâm...