Suspecţi trimişi în judecată după ce au tâlhărit o familie de bătrâni din Vlăsineşti! Victimele au fost bătute crunt!

Cei doi suceveni suspecţi în cazul tâlhăriei de la Vlăsineşti de la mijlocul lunii ianuarie au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Suspecţi trimişi în judecată după ce au tâlhărit o familie de bătrâni din Vlăsineşti! Victimele au fost bătute crunt!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Potrivit unui comunicat al Parchetului, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor MANOLE MARINEL, în vârstă de 19 ani şi ARSENOIA MIREL-RADU, în vârstă de 20 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de "tâlhărie calificată".

Astfel, în sarcina celor doi s-a reţinut că în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2017, având feţele acoperite cu cagule şi purtând mănuşi pe mâini, inculpaţii au pătruns în locuința comună a persoanelor vătămate P. Dumitru de 86 ani, P. Elena de 90 ani și P. Constantin de 58 ani (persoană cu handicap, nedeplasabilă, n.r.), din satul Sîrbi, comuna Vlăsinești, și, prin violență, le-au sustras suma de 70.000 lei, două acte de identitate şi un libret CEC.

În urma agresiunilor, P. Dumitru a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 40-45 zile îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa, P. Elena a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 40-45 zile îngrijiri medicale şi P. Constantin a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 14-15 zile îngrijiri medicale.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în finalul comunicatului Parchetului.

Cei doi cunoşteau familia din Vlăsineşti deoarece bătrânul cumpărase lemne de la unul dintre suceveni. Pentru a-i determina să spună unde au banii ascunşi, suspecţii i-au bătut pe cei trei membri ai familiei încât abia a treia zi de la agresiune bătrâna a reuşit să iasă din casă pentru a cere ajutor.

După o muncă de cercetare ce a durat câteva luni, anchetatorii i-au identificat pe cei doi suspecţi în judeţul Suceava de unde i-au adus la Botoşani şi, prin decizia instanţei, au fost arestaţi preventiv.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
278

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
478

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...