Încă un acord de recunoaştere în "dosarul păcănelelor"
BOTOSANI

Unul dintre inculpaţii din "dosarul păcănelelor" iese din rând şi îşi recunoaşte vinovăţia, beneficiind de un acord cu anchetatorii.

Încă un acord de recunoaştere în "dosarul păcănelelor"

Încă un inculpat din "dosarul păcănelelor", al treilea, alege încheierea unei înţelegeri cu anchetatorii DNA.

După Constantin Butnaru şi Costică Ţâncu, Claudiu Bălăucă, cunoscut drept reprezentant convenţional al societăţii Trans- Expres SRL Botoşani, şi-a recunoscut vinovăţia şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind complicitate la dare de mită din partea unuia dintre afaceriştii judecaţi către fostul inspector de la Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc- filiala Nord- Est.

Potrivit şefului DNA Suceava, Mihaela Mihai, instanţa a fost sesizată cu admiterea acestui acord, dosarul fiind deja înregistrat pe rolul Tribunalului Botoşani. Potrivit acordului, condamnarea lui Claudiu Bălăucă va fi de un an şi patru luni cu suspendare, sub supraveghere timp de doi ani şi obligativitatea prestării a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Pentru recunoaşterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, Constantin Butnaru a acceptat aplicarea unei pedepse de 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Costică Ţîncu, administratorul societății comerciale Bestar SRL din Târgu Frumos, a fost acuzat de săvârşirea infracțiunii de dare de mită funcţionarului public Teodorescu Ioan, fost inspector în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Omul de afaceri ieşean a fost "de acord" cu doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani la care se adaugă 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Judecarea "dosarului păcănelelor" la Curtea de Apel Suceava a început în vara anului trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer amendat și uns cu un dosar penal, după ce a condus cu permisul suspendat

astăzi, 10:33
117

În noaptea de luni spre marți, în jurul orelor 00:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Hlipiceni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit...

Botoșani a depășit pragul de 300 de cazuri active COVID. Cinci noi pacienți în ultimele 24 de ore

astăzi, 10:24
340

Cinci botoșăneni, respectiv patru femei și un bărbat, au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP)....

Un botoșănean a ignorat măsura arestului la domiciliu. Polițiștii au sesizat Tribunalul

astăzi, 10:14
77

Weekend-ul trecut, respectiv zilele 1 și 2 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat o acțiune pe linia verificării inculpaților aflați sub măsura preve...