Încă un acord de recunoaştere în "dosarul păcănelelor"
BOTOSANI

Unul dintre inculpaţii din "dosarul păcănelelor" iese din rând şi îşi recunoaşte vinovăţia, beneficiind de un acord cu anchetatorii.

Încă un acord de recunoaştere în "dosarul păcănelelor"

Încă un inculpat din "dosarul păcănelelor", al treilea, alege încheierea unei înţelegeri cu anchetatorii DNA.

După Constantin Butnaru şi Costică Ţâncu, Claudiu Bălăucă, cunoscut drept reprezentant convenţional al societăţii Trans- Expres SRL Botoşani, şi-a recunoscut vinovăţia şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind complicitate la dare de mită din partea unuia dintre afaceriştii judecaţi către fostul inspector de la Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc- filiala Nord- Est.

Potrivit şefului DNA Suceava, Mihaela Mihai, instanţa a fost sesizată cu admiterea acestui acord, dosarul fiind deja înregistrat pe rolul Tribunalului Botoşani. Potrivit acordului, condamnarea lui Claudiu Bălăucă va fi de un an şi patru luni cu suspendare, sub supraveghere timp de doi ani şi obligativitatea prestării a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Pentru recunoaşterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, Constantin Butnaru a acceptat aplicarea unei pedepse de 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Costică Ţîncu, administratorul societății comerciale Bestar SRL din Târgu Frumos, a fost acuzat de săvârşirea infracțiunii de dare de mită funcţionarului public Teodorescu Ioan, fost inspector în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Omul de afaceri ieşean a fost "de acord" cu doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani la care se adaugă 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Judecarea "dosarului păcănelelor" la Curtea de Apel Suceava a început în vara anului trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
249

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
404

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...