Fost comisar al Gărzii Financiare Botoşani, condamnat definitiv pentru ascunderea unui accident!

Fost comisar al Gărzii Financiare Botoşani, condamnat definitiv pentru ascunderea unui accident!
Un fost inspector din cadrul Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc şi fost comisar al Gărzii Financiare Botoşani a fost condamnat, definitiv, de magistraţii Curţii de Apel Suceava în dosarul în care a fost acuzat de fals în declaraţii, instigare la fals în declaraţii şi sustragere de la recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce în anul 2014 a provocat un accident de circulaţie în apropiere de cartierul Alfa Land.

Ioan Teodorescu a fost condamnat în luna martie a acestui an, de Judecătoria Botoşani, la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani, dar a făcut apel la Curtea de Apel Suceava. Judecătorii suceveni i-au respins însă acţiunea ca fiind nefondată.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Marinela Plian, sub acuzaţia de fals în declaraţii, în cazul căreia judecătorii suceveni au menţinut aceeaşi sentinţă dată la Botoşani, de un an şi două luni de închisoare cu suspendare.

Accidentul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 martie 2014, în sensul giratoriu de la Alfa Land.   În jurul orei 02.40, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident, soldat cu pagube materiale.

La faţa locului a fost identificat un autoturism avariat, poliţiştii constatând totodată că amplasamentul sensului giratoriu din zona unde a fost identificat vehiculul, prezenta urme de impact. Ulterior, în jurul orei 03.20, la sediul Poliției municipiului Botoşani s-a prezentat o femeie de 32 ani, din municipiu, care a declarat că este autoarea accidentului, solicitând eliberarea documentelor necesare reparării autoturismului.

Potrivit anchetatorilor, întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea acestor aspecte, poliţiştii au continuat verificările în cauză, iar în urma probatoriului administrat, a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoșani ca fiind, în fapt, principalul bănuit de producerea evenimentului rutier, informa la acea vreme un comunicat al IPJ Botoşani.  

La scurt timp după accident, Ioan Teodorescu s-a simţit rău şi a ajuns la spital, ulterior fiind internat şi la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi. El le-a spus oamenilor legii că la volan se afla Marinela Plian.

Teodorescu este anchetat şi în "Dosarul păcănelelor".

Vezi foto de la accident: Autoturism de lux, făcut praf la Lebăda! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
30

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
52

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
28

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...