Procurorii anticorupţie obţin încă o recunoaştere a vinovăţiei în "Dosarul păcănelelor"!

Procurorii anticorupţie obţin încă o recunoaştere a vinovăţiei în "Dosarul păcănelelor"!
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției unui inculpat în "dosarul păcănelelor", fiind vorba de administratorul unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Potrivit anchetatorilor, în acordul de recunoaștere a vinovăție, s-a reținut următoarea stare de fapt:

Cu prilejul audierii sale în calitate de martor din data de 10 decembrie, în dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava, Constantin Butnaru a făcut afirmaţii mincinoase, negând faptul că l-ar cunoaşte, că ar fi purtat discuţii şi că ar fi participat la anumite întrevederi cu inculpatul TEODORESCU IOAN, afirmaţii contrazise de probatoriul cauzei.

În prezența apărătorului ales, Constantin Butnaru a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv aplicarea unei pedepse de 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Suceava.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea acordului de recunoaştere a vinovăţiei la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", arată procurorii DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
12

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
308

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
458

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...