Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Un bărbat a ajuns să fie condamnat pentru comiterea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său. 

Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Alexandru D.a primit o pedeapsă de 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilite mai multe măsuri pe perioada de supraveghere. Sentinţa nu este definitivă. 

"Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; Instanţa impune inculpatului ca pe durata de termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, într-un număr de ore zilnice ce se va stabili potrivit legii de executare a pedepselor, în cadrul Primăriei mun. Suceava - Sector cimitir Pacea – salubrizare cimitir sau în cadrul DGASPC Suceava – Servicii multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal cu privire la condiţiile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere", se arată în decizia instanţei. 

Bărbatul lucra ca sudor la o firmă aparţinând unui om de afaceri italian. Executa lucrările în comuna Frumuşica, însă era nemulţumit că nu i se decontează transportul, cazarea sau masa. Într-o zi a văzut cardul patronului şi i-a făcut poze pentru a-i lua datele. Apoi şi-a rugat un nepot să îi cumpere online un telefon pe care a dat 3.600 de lei. L-a revândut cu 500 de euro şi a păstrat banii. 

Patronul a observat tranzacţia suspectă şi a depus plângere la DIICOT. În timpul anchetei inculpatul şi-a despăgubit şeful. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Memoria zilei: În urmă cu 130 de ani se năștea la Botoșani Didia Saint-Georges, pianistă și compozitoare

astăzi, 08:54
76

Didia Saint-Georges l-a cunoscut pe George Enescu. "Pe Enescu l-am cunoscut personal la Botoșani, prin 1918 – 1919, în casa lui Cristea Ciomac, frate cu muzicologul Emanoil Ciomac. E...

VIDEO - Incendiu violent la casa cântăreței Laura Lavric

astăzi, 08:33
1297

Un incendiu violent a cuprins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, locuința părintească a cântăreței Laura Lavric din satul Costișa, județul Suceava.Incendiul a izbucn...

Părintele Constantin Galeriu: Pescuirea minunată - VIDEO

astăzi, 08:13
76

Predica la Duminica a XVIII-a dupa RusaliiIn numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.Binecuvantati si dreptmaritori crestini ai Sfintei Biserici a Domnului nostru Iisus Hristos,...