Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Un bărbat a ajuns să fie condamnat pentru comiterea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său. 

Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Alexandru D.a primit o pedeapsă de 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilite mai multe măsuri pe perioada de supraveghere. Sentinţa nu este definitivă. 

"Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; Instanţa impune inculpatului ca pe durata de termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, într-un număr de ore zilnice ce se va stabili potrivit legii de executare a pedepselor, în cadrul Primăriei mun. Suceava - Sector cimitir Pacea – salubrizare cimitir sau în cadrul DGASPC Suceava – Servicii multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal cu privire la condiţiile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere", se arată în decizia instanţei. 

Bărbatul lucra ca sudor la o firmă aparţinând unui om de afaceri italian. Executa lucrările în comuna Frumuşica, însă era nemulţumit că nu i se decontează transportul, cazarea sau masa. Într-o zi a văzut cardul patronului şi i-a făcut poze pentru a-i lua datele. Apoi şi-a rugat un nepot să îi cumpere online un telefon pe care a dat 3.600 de lei. L-a revândut cu 500 de euro şi a păstrat banii. 

Patronul a observat tranzacţia suspectă şi a depus plângere la DIICOT. În timpul anchetei inculpatul şi-a despăgubit şeful. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luni, 18 iunie: Se încălzește ușor, dar nu scăpăm de furtuni!

Duminică, 17 Iunie 2018
332

Luni vremea va fi calda in toata tara, dar in general instabila in regiunile intracarpatice, unde pe spatii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Mai ales la mun...

Profesia de moasa ar putea fi recunoscuta prin lege

Duminică, 17 Iunie 2018
236

Mai multi parlamentari social-democrati si independenti au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede infiintarea Colegiului National al Moaselor din Romania (CNMR) si recunoastea prin lege ...

Atât de aproape de rădăcinile lui Eminescu… Dumnezeu să binecuvânteze Vorona - FOTO

Duminică, 17 Iunie 2018
470

Vineri, 15 iunie, s-au implinit 129 de ani de când marele nostru Eminescu a intrat… în nemurire. Comuna Vorona, locul copilăriei mamei poetului, Raluca Iurașcu, nu putea lipsi din...