Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Un bărbat a ajuns să fie condamnat pentru comiterea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său. 

Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Alexandru D.a primit o pedeapsă de 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilite mai multe măsuri pe perioada de supraveghere. Sentinţa nu este definitivă. 

"Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; Instanţa impune inculpatului ca pe durata de termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, într-un număr de ore zilnice ce se va stabili potrivit legii de executare a pedepselor, în cadrul Primăriei mun. Suceava - Sector cimitir Pacea – salubrizare cimitir sau în cadrul DGASPC Suceava – Servicii multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal cu privire la condiţiile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere", se arată în decizia instanţei. 

Bărbatul lucra ca sudor la o firmă aparţinând unui om de afaceri italian. Executa lucrările în comuna Frumuşica, însă era nemulţumit că nu i se decontează transportul, cazarea sau masa. Într-o zi a văzut cardul patronului şi i-a făcut poze pentru a-i lua datele. Apoi şi-a rugat un nepot să îi cumpere online un telefon pe care a dat 3.600 de lei. L-a revândut cu 500 de euro şi a păstrat banii. 

Patronul a observat tranzacţia suspectă şi a depus plângere la DIICOT. În timpul anchetei inculpatul şi-a despăgubit şeful. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și tu poți fi Moș Crăciun - Proiect educațional de voluntariat! FOTO

astăzi, 14:52
22

Prilejul de a fi mai buni ni se oferă în fiecare moment al anului însă, Crăciunul are ceva în plus faţă de restul momentelor. Este poate singura perioadă a anului când oa...

Iulian Rotariu a fost felicitat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 14:28
81

În cursul dimineţii zilei de astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi-a deschis larg uşile pentru a-l întâmpina şi felicita pe campionul Iulian Rotariu, subofiţ...

Dumitru Ivan: În lumina adevărului

astăzi, 14:08
29

Profesorul dr. Gică Manole nu oboseşte (şi bine face!) să pună în lumină, prin scrierile sale, nestrămutata hotărâre a poetului naţional Mihai Eminescu de a prezenta istoria real...