Judecătorii au ridicat interdicţia fostului şef al judeţului de a se apropia şi a comunica cu Aristomel Anuşca, inculpat şi el în dosar. Următorul termen de judecată în dosar este 22 martie, când s-a stabilit audierea de noi martori, respectiv şefii de echipă ce au coordonat activitatea muncitorilor la casa din zona Lebăda.
Audierile ar putea fi în schimb reluate, după ce şi al doilea judecător din dosar a depus cerere de pensionare. În primul caz, după pensionarea judecătorului Aurel Dicu, al doilea complet de judecată desemnat cu judecarea dosarului a decis administrarea din nou a probelor.
Fostul şef al judeţului şi socrul său au fost trimişi în judecată, deoarece, după cum arată procurorii DNA în rechizitoriu, "în perioada iunie 2013-septembrie 2014, în calitate de preşedinte al CJ, Florin Ţurcanu a pretins și primit de la inculpatul Bîrsan Vasile Marcel, administrator în drept sau în fapt al firmelor SC Cornell's Floor SRL, SC Omniutil SRL și SC Tino Unitrans SRL, din Botoșani, sume de bani şi alte foloase materiale în cuantum de 272.906,16 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcție și amenajare, executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea lui Anușca Aristomel (socrul lui Țurcanu Florin), situat în municipiul Botoșani, strada Aleea Pajiștei, nr. 13, la care se adaugă și cheltuieli privind achiziționarea unor aparate și bunuri de uz casnic".
În schimbul acestor foloase, Ţurcanu i-a promis omului de afaceri că își va folosi influența dată de ascendentul funcției pe care o deține, pentru a interveni asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Botoșani și din cadrul a două primării, Dângeni şi Avrămeni, în scopul de a-i determina să faciliteze atribuirea, prin încredințare directă, a trei contracte de lucrări și furnizare de bunuri, în valoare de peste 600.000 lei, către firmele administrate de Bîrsan, lucru care s-a și întâmplat ulterior, precum şi că are influență și că va interveni asupra membrilor comisiilor de licitație, funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Botoșani, cu atribuții în materia achizițiilor publice, pentru a-i determina pe aceștia să favorizeze una din firmele omului de afaceri pentru câștigarea unor licitații publice privind contracte de execuție lucrări a căror finanțare era asigurată din fonduri provenind de la Uniunea Europeană, bugetul de stat și bugetul local.
De asemenea, în perioada august 2013 – ianuarie 2015, Ţurcanu a ascuns și a disimulat adevărata natură a provenienţei, a dispoziţiei şi a proprietăţii asupra imobilului din strada Aleea Pajiștei, nr. 13, imobil care a fost construit și finanțat gratuit, cu suma de 272.906,16 lei, de către SC Cornell's Floor SRL și de către Marcel Bîrsan, cunoscând că bunurile provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.
După un an de interdicţii, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, are dreptul să vorbească din nou cu socrul său, Aristomel Anuşca. Luni, magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis să modifice obligaţiile instituite prin controlul judiciar, înlăturând dintre obligaţiile instituite interdicţia de a se apropia şi de a comunica, direct sau indirect, cu Anuşca, interdicţie stabilită de Tribunalul Botoşani la sfârşitul lui februarie 2017.