Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Un bărbat a ajuns să fie condamnat pentru comiterea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său. 

Bărbat condamnat după ce a făcut cumpărături de pe cardul şefului său

Alexandru D.a primit o pedeapsă de 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilite mai multe măsuri pe perioada de supraveghere. Sentinţa nu este definitivă. 

"Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; Instanţa impune inculpatului ca pe durata de termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, într-un număr de ore zilnice ce se va stabili potrivit legii de executare a pedepselor, în cadrul Primăriei mun. Suceava - Sector cimitir Pacea – salubrizare cimitir sau în cadrul DGASPC Suceava – Servicii multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal cu privire la condiţiile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere", se arată în decizia instanţei. 

Bărbatul lucra ca sudor la o firmă aparţinând unui om de afaceri italian. Executa lucrările în comuna Frumuşica, însă era nemulţumit că nu i se decontează transportul, cazarea sau masa. Într-o zi a văzut cardul patronului şi i-a făcut poze pentru a-i lua datele. Apoi şi-a rugat un nepot să îi cumpere online un telefon pe care a dat 3.600 de lei. L-a revândut cu 500 de euro şi a păstrat banii. 

Patronul a observat tranzacţia suspectă şi a depus plângere la DIICOT. În timpul anchetei inculpatul şi-a despăgubit şeful. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
225

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...