Alexandru D.a primit o pedeapsă de 10 luni ÅŸi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilite mai multe măsuri pe perioada de supraveghere. SentinÅ£a nu este definitivă.
"Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de ProbaÅ£iune BotoÅŸani la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaÅ£iune desemnat cu supravegherea sa; - să anunÅ£e în prealabil schimbarea locuinÅ£ei ÅŸi orice deplasare care depăşeÅŸte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaÅ£ii ÅŸi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; InstanÅ£a impune inculpatului ca pe durata de termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanÅ£ei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, într-un număr de ore zilnice ce se va stabili potrivit legii de executare a pedepselor, în cadrul Primăriei mun. Suceava - Sector cimitir Pacea – salubrizare cimitir sau în cadrul DGASPC Suceava – Servicii multifuncÅ£ionale de tip rezidenÅ£ial Suceava. Atrage atenÅ£ia inculpatului asupra dispoziÅ£iilor art.96 Cod penal cu privire la condiÅ£iile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere", se arată în decizia instanÅ£ei.
Bărbatul lucra ca sudor la o firmă aparÅ£inând unui om de afaceri italian. Executa lucrările în comuna FrumuÅŸica, însă era nemulÅ£umit că nu i se decontează transportul, cazarea sau masa. Într-o zi a văzut cardul patronului ÅŸi i-a făcut poze pentru a-i lua datele. Apoi ÅŸi-a rugat un nepot să îi cumpere online un telefon pe care a dat 3.600 de lei. L-a revândut cu 500 de euro ÅŸi a păstrat banii.
Patronul a observat tranzacÅ£ia suspectă ÅŸi a depus plângere la DIICOT. În timpul anchetei inculpatul ÅŸi-a despăgubit ÅŸeful.