Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Marţi dimineaţă se vorbea despre transferul pacientului de 71 de ani, victimă a exploziei blocului din strada Primăverii 18, la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Transferul a fost însă anulat.

Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Starea de sănătate a pacientului de 71 de ani, G.F., victima exploziei de vineri, s-a agravat în ultimele ore, medicii ieşeni luând decizia de a opri formalităţile de transfer ale acestuia la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Reprezentanţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, unde bărbatul este internat în acest moment, spun că pacientul este instabil respirator, cardiac şi metabolic, astfel că echipa ATI- Chirurgie Plastică nu avizează transportul pe cale aeriană la Bucureşti.

"Obţinusem de ieri un loc la Spitalul Bagdasar- Arseni din Bucureşti, urma să fie transferat cu avionul acolo, dar în această dimineaţă, colegii noştri ne-au comunicat că starea pacientului nu permite transferul", spune prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU- SMURD Iaşi.

În tot acest timp, la Spitalul de Arşi în continuare nu sunt locuri pentru pacienţi arşi. "Avem cinci paturi, cinci pacienţi. Este imposibil să primim un al şaselea", spune medicul Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI a unităţii sanitare bucureştene.

Bărbatul de 71 de ani, în apartamentul căruia a izbucnit explozia, după cum spun autorităţile, a ajuns la spital vineri după prânz în stare gravă, cu arsuri de gradele III- IV pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Abia sâmbătă după-amiază medicii botoşăneni au reuşit transferul său la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după insistenţe şi ordin de ministru, însă secţia de acolo poate acorda îngrijiri medicale doar pacienţilor cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Botoşani caută şef pentru una dintre Direcţii

astăzi, 08:18
47

Primăria Municipiului Botoşani a scos la concurs postul de director al uneia dintre Direcţiile din subordine.Este vorba de postul de director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Locală.Ca...

Meteo: Ultimele zile cu vreme frumoasa. Câte grade vor fi la Botoșani în weekend

astăzi, 08:10
369

Vremea primavaratica se va termina in acest weekend. Daca vineri va mai fi soare, sambata ploile vor cadea pe suprafete extinse, iar duminica se vor transforma pe alocuri in lapovita si ninsoare, potr...

Astăzi: Astra- FC Botoşani

astăzi, 08:09
12

Botoşănenii au nevoie neapărat de un rezultat pozitiv pentru a putea spera în continuare la un loc de play off. Lupta este acerbă în condiţiile în care două puncte despart patru echipe ce se ...