Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Marţi dimineaţă se vorbea despre transferul pacientului de 71 de ani, victimă a exploziei blocului din strada Primăverii 18, la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Transferul a fost însă anulat.

Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Starea de sănătate a pacientului de 71 de ani, G.F., victima exploziei de vineri, s-a agravat în ultimele ore, medicii ieşeni luând decizia de a opri formalităţile de transfer ale acestuia la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Reprezentanţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, unde bărbatul este internat în acest moment, spun că pacientul este instabil respirator, cardiac şi metabolic, astfel că echipa ATI- Chirurgie Plastică nu avizează transportul pe cale aeriană la Bucureşti.

"Obţinusem de ieri un loc la Spitalul Bagdasar- Arseni din Bucureşti, urma să fie transferat cu avionul acolo, dar în această dimineaţă, colegii noştri ne-au comunicat că starea pacientului nu permite transferul", spune prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU- SMURD Iaşi.

În tot acest timp, la Spitalul de Arşi în continuare nu sunt locuri pentru pacienţi arşi. "Avem cinci paturi, cinci pacienţi. Este imposibil să primim un al şaselea", spune medicul Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI a unităţii sanitare bucureştene.

Bărbatul de 71 de ani, în apartamentul căruia a izbucnit explozia, după cum spun autorităţile, a ajuns la spital vineri după prânz în stare gravă, cu arsuri de gradele III- IV pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Abia sâmbătă după-amiază medicii botoşăneni au reuşit transferul său la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după insistenţe şi ordin de ministru, însă secţia de acolo poate acorda îngrijiri medicale doar pacienţilor cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțele firmelor botoșănene, premiate la Balul oamenilor de afaceri. Topul după cifra de afaceri și profitul brut! FOTO

Vineri, 20 Octombrie 2017
2674

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani a organizat, vineri, o nouă ediție a Balului oamenilor de afaceri, eveniment în cadrul căruia au fost premiate firmele locale cu cele m...

Bărbat rănit după ce roata căruței a trecut peste el!

Vineri, 20 Octombrie 2017
811

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din localitatea Corni, a fost transportat, vineri seara, la Unitatea de Primire Urgențe după ce a ajuns sub roțile căruței pe care o conducea.B...

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

Vineri, 20 Octombrie 2017
994

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...