Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Marţi dimineaţă se vorbea despre transferul pacientului de 71 de ani, victimă a exploziei blocului din strada Primăverii 18, la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Transferul a fost însă anulat.

Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Starea de sănătate a pacientului de 71 de ani, G.F., victima exploziei de vineri, s-a agravat în ultimele ore, medicii ieşeni luând decizia de a opri formalităţile de transfer ale acestuia la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Reprezentanţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, unde bărbatul este internat în acest moment, spun că pacientul este instabil respirator, cardiac şi metabolic, astfel că echipa ATI- Chirurgie Plastică nu avizează transportul pe cale aeriană la Bucureşti.

"Obţinusem de ieri un loc la Spitalul Bagdasar- Arseni din Bucureşti, urma să fie transferat cu avionul acolo, dar în această dimineaţă, colegii noştri ne-au comunicat că starea pacientului nu permite transferul", spune prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU- SMURD Iaşi.

În tot acest timp, la Spitalul de Arşi în continuare nu sunt locuri pentru pacienţi arşi. "Avem cinci paturi, cinci pacienţi. Este imposibil să primim un al şaselea", spune medicul Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI a unităţii sanitare bucureştene.

Bărbatul de 71 de ani, în apartamentul căruia a izbucnit explozia, după cum spun autorităţile, a ajuns la spital vineri după prânz în stare gravă, cu arsuri de gradele III- IV pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Abia sâmbătă după-amiază medicii botoşăneni au reuşit transferul său la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după insistenţe şi ordin de ministru, însă secţia de acolo poate acorda îngrijiri medicale doar pacienţilor cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Contrabandă în magazinul din sat: Gestionar depistat cu peste 90 de pachete de țigări fără acte!

astăzi, 10:03
231

Poliţiştii oraşului Săveni şi cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti au acţionat, joi, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ, pe raza de compet...

O neglijență gravă la beție l-a dus în Arestul Poliției!

astăzi, 09:53
58

În cursul zilei de joi, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ B...

Duel între elevi, de la o fată, terminat la spital şi cu o anchetă a poliţiei

astăzi, 08:51
317

Varianta colegilor ar fi că agresorul nu l-a îmbrâncit pe colegul său, ci a intenţionat să îl lovească cu capul de chiuveta din toaleta băieţilor. În urma loviturii, ado...