Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Marţi dimineaţă se vorbea despre transferul pacientului de 71 de ani, victimă a exploziei blocului din strada Primăverii 18, la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Transferul a fost însă anulat.

Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

Starea de sănătate a pacientului de 71 de ani, G.F., victima exploziei de vineri, s-a agravat în ultimele ore, medicii ieşeni luând decizia de a opri formalităţile de transfer ale acestuia la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Reprezentanţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, unde bărbatul este internat în acest moment, spun că pacientul este instabil respirator, cardiac şi metabolic, astfel că echipa ATI- Chirurgie Plastică nu avizează transportul pe cale aeriană la Bucureşti.

"Obţinusem de ieri un loc la Spitalul Bagdasar- Arseni din Bucureşti, urma să fie transferat cu avionul acolo, dar în această dimineaţă, colegii noştri ne-au comunicat că starea pacientului nu permite transferul", spune prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU- SMURD Iaşi.

În tot acest timp, la Spitalul de Arşi în continuare nu sunt locuri pentru pacienţi arşi. "Avem cinci paturi, cinci pacienţi. Este imposibil să primim un al şaselea", spune medicul Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI a unităţii sanitare bucureştene.

Bărbatul de 71 de ani, în apartamentul căruia a izbucnit explozia, după cum spun autorităţile, a ajuns la spital vineri după prânz în stare gravă, cu arsuri de gradele III- IV pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Abia sâmbătă după-amiază medicii botoşăneni au reuşit transferul său la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după insistenţe şi ordin de ministru, însă secţia de acolo poate acorda îngrijiri medicale doar pacienţilor cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Emotii pentru absolventii de gimnaziu: astazi se afiseaza rezultatele finale la Evaluarea Nationala!

astăzi, 08:46
192

La nivelul județului Botoșani, din totalul de 3948 elevi înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 3760 (procent de 95,24%). Dintre cei care au susținut examenul, au obținut medii p...

Noul RMN a ajuns la Spitalul Mavromati. Când va deveni funcțional!

astăzi, 07:51
1082

Veste bună pentru botoșănenin! În această dimineață a ajuns la Spitalul Județean Mavromati aparatul RMN pentru investigaţii de rezonanţă magnetică. Achiziţionat cu bani de la gu...

VIDEO Liviu Dragnea, declarații după Comitetul Executiv al PSD - "Decizia mea e foarte fermă: rămân la conducerea PSD"

Vineri, 22 Iunie 2018
594

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut în urmă cu scurt timp o conferință de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al partidului, în care a obținut susținerea socia...