Scandalul de la Schit Orăşeni continuă. Preotul caterisit vrea să depună plângere penală pentru lovire şi sechestrare!

Scandalul de la Schitul Orăşeni este departe de a se termina. Luni, preotul caterisit s-a prezentat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru a scoate un certificat medico-legal, acuzând că a fost lovit şi sechestrat. Acesta a anunţat că va depune o plângere penală.

Scandalul de la Schit Orăşeni continuă. Preotul caterisit vrea să depună plângere penală pentru lovire şi sechestrare!

Preotul Ioan Ungureanu vrea să depună plangere împotriva reprezentanţlor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei care s-au deplasat duminică dimineaţă la Schit Oraseni, precum şi împotriva presupuşilor bodyguarzi. 

 "Este vorba de intrarea cu brutalitate și spargerea ușilor bisericii monument istoric de către 4-5 indivizi, special antrenați, corpolenți, care au forțat ușile bisericii cu ciocane, spițuri. Nu au spus cine sunt și ce vor, dar am observat printre ei un angajat de la o firmă de pază din Iași care mai venea și aducea notificările Mitropoliei. În ușă a apărut și preotul Florin Chirilă, angajatul Mitropoliei, care mi-a pus mâinile în gât și m-a împins. M-au sechestrat efectiv, strângându-mă de gât", a declarat preotul Ioan Ungureanu. 

Amintim că, în cursul dimineții de duminică, o delegație a Arhiepiscopiei Iașilor s-a deplasat la biserica Parohiei Schit Orășeni pentru a-l prezenta comunității pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji pe perioada clarificării situației canonice a fostului preot Ioan Ungureanu, care a fost caterisit de Consistoriul Arhiepiscopiei Iașilor, decizie confirmată și de instanța superioară, Consistoriul Mitropolitan.

Conform unui comunicat de presă remis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor, "deplasarea s-a făcut la solicitarea enoriașilor din această parohie, care au trimis două memorii la Centrul Eparhial, fiecare însoțit de câteva zeci de semnături".

La începutul lunii mai, preotul Ioan Ungureanu a fost oprit de la slujbe, sancţionat fiind astfel pentru faptul că a refuzat să-l mai pomenească pe chiriarhul locului, acuzându-l de erezie pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru că ar fi semnat documente ecumeniste în cadrul Sinodului Pan-Ortodox din Creta. De asemenea, fostul preot Ungureanu a fost învinuit de schismă, de insultă, calomnie, defăimarea şi clevetirea în public, de instigare la atitudini şi fapte negative, de săvârşirea Sfintelor Taine şi erurgii cu nerespectarea prevederilor tipiconale, navetism, de neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti şi de contrazicerea publică a poziţiei oficiale a Bisericii.


După incidentele petrecute duminică în biserică, preotul Ioan Ungureanu a slujit Sfânta Liturghie și, la final, a rostit și o predică în care a adus acuzații grave la adresa reprezentanților Mitropoliei:
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
311

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
25

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
104

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...