Încercare eșuată a Mitropoliei de a instala un nou preot la Schitul Orășeni! FOTO

Încercare eșuată a Mitropoliei de a instala un nou preot la Schitul Orășeni! FOTO

Astăzi, 12 noiembrie 2017, o delegație a Arhiepiscopiei Iașilor s-a deplasat la biserica Parohiei Schit Orășeni din județul Botoșani pentru a-l prezenta comunității pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji pe perioada clarificării situației canonice a fostului preot Ioan Ungureanu, care a fost caterisit de Consistoriul Arhiepiscopiei Iașilor, decizie confirmată și de instanța superioară, Consistoriul Mitropolitan.

Conform unui comunicat de presă remis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor, "deplasarea s-a făcut la solicitarea enoriașilor din această parohie, care au trimis două memorii la Centrul Eparhial, fiecare însoțit de câteva zeci de semnături".

Această acțiune canonică și legală, mai precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor, desfășurată în chip pașnic pe tot parcursul ei de credincioși din parohie împreună cu delegați ai Centrului Eparhial, a fost obstrucționată încă de la început de fostul preot Ungureanu, care se afla în biserică, dar fără a fi început vreo slujbă, și de câțiva susținători ai săi, unii aduși din alte localități, care au recurs la cuvinte jignitoare, amenințări și bruscări.

În fața acestor manifestări violente, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au preferat să se retragă, menținând același comportament pașnic, se precizează în finalul comunicatului de presă.

Reamintim că preotul Ioan Ungureanu, parohul Bisericii din Schit Orăşeni, a fost caterisit prin decizia Consistoriului Eparhial din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la două luni şi jumătate de la momentul la care faţa bisericească a fost oprită de la oficierea de slujbe. La începutul lunii mai, preotul Ioan Ungureanu a fost oprit de la slujbe, sancţionat fiind astfel pentru faptul că a refuzat să-l mai pomenească pe chiriarhul locului, acuzându-l de erezie pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru că ar fi semnat documente ecumeniste în cadrul Sinodului Pan-Ortodox din Creta. De asemenea, fostul preot Ungureanu a fost învinuit de schismă, de insultă, calomnie, defăimarea şi clevetirea în public, de instigare la atitudini şi fapte negative, de săvârşirea Sfintelor Taine şi erurgii cu nerespectarea prevederilor tipiconale, navetism, de neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti şi de contrazicerea publică a poziţiei oficiale a Bisericii.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
299

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...