Proaspăt ieşit din puşcărie pentru o infracţiune de omor, a bătut un poliţist

Un botoșănean, proaspăt eliberat din puşcărie după ce a comis un omor, a luat la bătaie un poliţist în timpul unei intervenţii. Fapta vine în contextul în care Ministerul de Interne cere înăsprirea pedepselor pentru ultraj. 

Proaspăt ieşit din puşcărie pentru o infracţiune de omor, a bătut un poliţist

Întâmplarea a avut loc la jumătatea lunii noiembrie, în localitatea Prăjeni, când mai mulţi oameni au sunat la 112 spunând că, în timp ce se aflau la un priveghi, un vecin de-al lor s-a îmbătat şi face scandal. Între timp, scandalagiul, Gheorghe C., eliberat în luna septembrie din penitenciar, s-a dus la locuinţa sa.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului s-au dus la domiciliul său şi au încercat să îl interogheze. Au vrut să îl conducă spre autospeciala de poliţie, însă acesta a devenit recalcitrant, începând să îi înjure şi în cele din urmă a sărit la bătaie.

Agentul principal Silviu O. a fost lovit cu capul în gură şi cu picioarele peste corp. În cele din urmă s-a reuşit imobilizarea scandalagiului, care a fost reţinut şi ulterior plasat sub arest la domiciliu. Certificatul medico-legal a concluzionat că poliţistul a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale. Agresorul este acuzat de ultraj şi a fost trimis în judecată, dosarul urmând a fi soluţionat de Judecătoria Botoşani.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a propus, în vara acestui an, înăsprirea pedepselor pentru ultraj în cazul poliţiştilor şi al jandarmilor, precum şi cele împotriva magistraţilor. Astfel, se doreşte aplicarea unei sancţiuni cu închisoare şi nu cu amendă.

"A devenit un fapt curent ca intervenţia poliţiştilor sau jandarmilor, in situaţiile in care este vizata o comunitate de oameni sau anumite medii sociale, sa se soldeze cu ameninţări, loviri sau alte violente, vătămări corporale, loviri sau vătămaţi cauzatoare de moarte ori chiar cu omorul personalului implicat. Nu întâmplător, in semestrul I al acestui an, se constata o creştere a numărului infracţiunilor de ultraj asupra personalului din cadrul Politiei Romane (+7,3%)", se arata in expunerea de motive.

Problema a revenit în atenţie după ce, marţi dimineaţă, un poliţist sucevean de la trupele speciale din cadrul IPJ Suceava a fost rănit grav în timpul unei intervenţii. Ofiţerul a fost lovit cu o sabie în cap de un bărbat suspectat de trafic de droguri. 

Vezi mai multe detalii aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul Dan Șlincu a verificat, luni seara, starea drumurilor naționale - FOTO

Luni, 19 Noiembrie 2018
414

Luni seara, prefectul Dan Şlincu, şeful IJSU, col. Mihail- Cristian Amarandei, şi şeful IPJ, cms.şef Viorel Şerbănoiu, au verificat încă o dată starea drumurilor naţionale.În urma măs...

CORNELIU SARADAN, medicul care tratează (cu) inima!

Luni, 19 Noiembrie 2018
787

Medicina este nu numai o ştiinţă, ci este, de asemenea, o artă. Ea nu consistă din facerea de pilule şi plasturi, ea se ocupă cu adevărat de procese ale vieţii, care trebuie bine cunoscute &i...

Românii vor fi verificați de ANAF. Începe operaţiunea XENON

Luni, 19 Noiembrie 2018
641

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF a anunţat, în cel mai recent comunicat, că va continua operaţiunea Xenon de verificare a achiziţiilor intracomunitare de ...