Botoşănean condamnat după ce a lovit cu maşina un poliţist

Doi ani şi patru luni de închisoare- aceasta este sentinţa pronunţată de judecătorii botoşăneni în dosarul unui botoşănean care a încercat să calce cu maşina un poliţist care îi făcuse semn să oprească. Victima va beneficia de despăgubiri din partea Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii.

Botoşănean condamnat după ce a lovit cu maşina un poliţist

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

La capătul unui proces care a durat doi ani, un botoşănean care în mai 2015 a fost la un pas de a ucide un poliţist în timp ce încerca să scape de oamenii legii a fost condamnat, în primă instanţă, la o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare pentru ultraj şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, dat fiind că autoturismul pe care acesta îl conducea nu era asigurat, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii va trebui să-i plătească poliţistului aproape 600 de lei reprezentând daune materiale şi 50.000 lei cu titlu de daune morale, la care se adaugă şi cheltuielile de spitalizare datorate Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

La sfârşitul lunii mai a anului 2015, poliţistul Maricel H. se afla în timpul serviciului şi, pe raza localităţii Răchiţi, în apropierea unei staţii peco, i-a făcut semn să oprească unui conducător auto, Corneliu D., care se afla la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare provizorii. În loc să oprească autoturismul, Corneliu D. şi-a continuat deplasarea, a ambalat motorul şi a accelerat, a virat puţin la stânga şi s-a îndreptat cu autoturismul direct spre mijlocul şoselei, cu intenţia clară de a lovi în plin poliţistul.

Deşi Maricel H. a încercat să se ferească a fost călcat cu roata din dreapta pe laba piciorului, susţineau procurorii în rechizitoriul întocmit. Agentul a acuzat dureri la un picior şi a fost transportat cu o ambulanţă la spital pentru îngrijiri, având nevoie de multe zile de spitalizare. La scurt timp după incident, Corneliu D. a fugit din ţară, fiind trimis în judecată în lipsă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
13

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
38

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
36

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...