Fapta s-a întâmplat în primăvara anului trecut când mama lui C.G. a sunat la 112 solicitând ca fiul său să fie transportat la spital după ce a devenit violent şi a început să distrugă lucruri din casă.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie pentru a-l calma şi transporta la spital. Când au ajuns poliţiştii bărbatul era închis în casă, iar după negocieri a deblocat uşa de acces, însă tot nu a ieşit.
Poliţiştii au intrat în locuinţă, iar atunci bărbatul l-a lovit cu pumnul în faţă pe unul dintre agenţi, Corneliu T. Ulterior a fost imobilizat şi transportat la spital.
Poliţistul a fost examinat medico-legal şi concluziile medicale au reliefat că a avut nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale în urma loviturii primite.
Bărbatul agresiv, ce suferă de schizofrenie, a fost acuzat de ultraj. Expertizele dispuse în timpul anchetei au reliefat că la momentul comiterii faptei avea discernământ diminuat. A fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. De asemenea, din daunele de 10.000 de lei cerute de poliţist în instanţă, judecătorii au acceptat 2.000 de lei.
"Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. c Cod penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală", se arată în decizia instanţei.