Pescari amendați de jandarmi! FOTO

Acțiunile jandarmilor pentru verificarea respectării reglementărilor legale pe linie de pescuit, acvacultură și protecția fondului cinegetic, executate în minivacanța de 1 iunie, s-au finalizat cu aplicarea a șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.600 de lei.

Pescari amendați de jandarmi! FOTO

   Foto: Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani

Patru dintre acestea au fost date pentru deținerea de câini ogari și metis de ogari, în urma verificărilor efectuate pentru prevenirea braconajului în fondul de vânătoare nr.28 Vlăsinești.

Pe acumularea Rogojești, jandarmii au aplicat amenzi celor trei pescari care au fost depistați fără permis de pescuit sportiv sau au reținut pești sub dimensiunile legale minim admise, în acest caz cinci știuci mai mici de 40 de centimetri

În perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va desfășura, în colaborare cu Clubul Sportiv Bucovina Fishing, o campanie de informare a pescarilor sportivi, având ca scop cunoașterea de către aceștia a principalelor reguli care stau la baza existenței și conservării unui fond piscicol bogat și variat.

Una dintre normele stabilite de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura o reprezintă permisiunea pescuitului în apele colinare și de șes, în habitatele piscicole naturale, cu maxim patru undițe sau lansete cu câte două cârlige fiecare.

De asemenea, cantitatea maximă de pește ce poate fi reținută zilnic de către un pescar sportiv este de maxim 5 kilograme, cu excepția cazului în care s-a pescuit un singur exemplar a cărui greutate depășește 5 kilograme.

Comunicat de presă Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani 


 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
448

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...