Poliţiştii locali vor fi coordonați din nou de primării iar jandarmii detaşaţi la ordine publică vor reveni în unităţi

Poliţiştii locali vor fi coordonați din nou de primării iar jandarmii detaşaţi la ordine publică vor reveni în unităţi

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că Guvernul va decide reîntoarcerea poliţiei locale din nou în subordinea primăriilor, în timp ce jandarmii de la paza unor obiective se vor întoarce în sistemul lor de pregătire din unități.

"Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine vom lua această decizie", a spus Lucian Bode la TVR1.

A doua reglementare se referă la revenirea poliţiştilor locali la primării.

"A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării. Sunt două reglementări ale Ministerului Afacerilor Interne", a mai spus Lucian Bode.

Poliţia locală a fost preluată, în starea de urgenţă, în coordonarea poliţiei naţionale.

 

Spune-ne opinia ta