E bătut în cuie: Stăm în casă de la ora 22.00. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea noilor restricții și faptul că nu avem lockdown de Paște

E bătut în cuie: Stăm în casă de la ora 22.00. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea noilor restricții și faptul că nu avem lockdown de Paște

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat marți că starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, toate restricțiile în vigoare urmând a fi păstrate. În plus, circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, cel mai probabil începând de la ora 22:00.

“La finalul intervenției mele, vreau să atrag atenția totuși că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare.

Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campanie de vaccinare care merge foarte bine. Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta, astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației.

Starea de alertă va fi prelungită. Dar până atunci trebuie să avem grijă, să nu ne înecăm la mal! Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.

Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște.”, a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că încă de acum două zile Stiri.Botoșani.ro a anunțat că circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată începând de la ora 22:00.

 

Spune-ne opinia ta