Astăzi s-a sărbătorit Ziua Jandarmeriei Române. Bazele instituției au fost puse la 1850 de domnitorul Grigore Alexandru Ghica, botoșănean la origine

Astăzi s-a sărbătorit Ziua Jandarmeriei Române. Bazele instituției au fost puse la 1850 de domnitorul Grigore Alexandru Ghica, botoșănean la origine

La împlinirea a 171 de ani de când a fost semnată “Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară, mai mulți angajați ai Jandarmeriei de la Botoșani au fost înaintați în grad.

Pentru rezultatele foarte bune obținute în activitate, un ofițer și cinci subofițeri din structurile operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoșani au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de expirarea stagiului minim.

“De asemenea, conducerea inspectoratului a recompensat cu felicitări și mulțumiri personalul unității care s-a remarcat în misiunile și activitățile executate în actualul context epidemiologic”, a anunțat Biroul de presă a IJJ Botoșani.

Întreaga manifestare a fost prilejuită de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române, o instituție care a fost înființată chiar de un botoșănean.

"Domnitorul Grigore Alexandru Ghica, botoșănean la origine, a semnat pe 3 aprilie 1850 actul de ,,naștere" al acestei instituții importante în domeniul ordinii și siguranței publice, a cărei istorie a cunoscut urcușuri și coborâșuri, nu întotdeauna favorabile", a mai adăugat sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta