Braconier amendat cu 6.000 de lei, după ce a montat capcane

Braconier amendat cu 6.000 de lei, după ce a montat capcane

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost prins de jandarmi în „acțiune", exact în momentul în care acesta monta lațuri pentru animale sălbatice în desișurile din apropierea cartierului Tulbureni.

Tânărul din satul Guranda instalase deja aproximativ 40 de lațuri metalice de diferite dimensiuni, pentru vânat din diferite specii (mistreț, căprior, iepuri) pe fondul de vânătoare nr.12 Bălușeni și se pregătea de plecare, urmând să revină ulterior pentru a verifica capcanele.

„Ghinionul" braconierului, dacă putem spune așa, a fost ochiul vigilent al unui angajat al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, însărcinat cu paza fondului cinegetic, care a solicitat intervenția jandarmilor.

După ce desfăcut toate lațurile, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6000 de lei, conform prevederilor Legii nr.407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

În urmă cu o săptămână, alte trei persoane au fost amendate cu câte 6000 de lei de către un echipaj de jandarmi, după ce au fost depistate la vânătoare cu ogari în aceeași zonă.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
911

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
280

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
243

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...