Braconier amendat cu 6.000 de lei, după ce a montat capcane

Braconier amendat cu 6.000 de lei, după ce a montat capcane

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost prins de jandarmi în „acțiune", exact în momentul în care acesta monta lațuri pentru animale sălbatice în desișurile din apropierea cartierului Tulbureni.

Tânărul din satul Guranda instalase deja aproximativ 40 de lațuri metalice de diferite dimensiuni, pentru vânat din diferite specii (mistreț, căprior, iepuri) pe fondul de vânătoare nr.12 Bălușeni și se pregătea de plecare, urmând să revină ulterior pentru a verifica capcanele.

„Ghinionul" braconierului, dacă putem spune așa, a fost ochiul vigilent al unui angajat al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, însărcinat cu paza fondului cinegetic, care a solicitat intervenția jandarmilor.

După ce desfăcut toate lațurile, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6000 de lei, conform prevederilor Legii nr.407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

În urmă cu o săptămână, alte trei persoane au fost amendate cu câte 6000 de lei de către un echipaj de jandarmi, după ce au fost depistate la vânătoare cu ogari în aceeași zonă.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
17

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
125

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
412

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...