Braconier amendat cu 6.000 de lei, după ce a montat capcane

Braconier amendat cu 6.000 de lei, după ce a montat capcane

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost prins de jandarmi în „acțiune", exact în momentul în care acesta monta lațuri pentru animale sălbatice în desișurile din apropierea cartierului Tulbureni.

Tânărul din satul Guranda instalase deja aproximativ 40 de lațuri metalice de diferite dimensiuni, pentru vânat din diferite specii (mistreț, căprior, iepuri) pe fondul de vânătoare nr.12 Bălușeni și se pregătea de plecare, urmând să revină ulterior pentru a verifica capcanele.

„Ghinionul" braconierului, dacă putem spune așa, a fost ochiul vigilent al unui angajat al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, însărcinat cu paza fondului cinegetic, care a solicitat intervenția jandarmilor.

După ce desfăcut toate lațurile, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6000 de lei, conform prevederilor Legii nr.407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

În urmă cu o săptămână, alte trei persoane au fost amendate cu câte 6000 de lei de către un echipaj de jandarmi, după ce au fost depistate la vânătoare cu ogari în aceeași zonă.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cutremur în zona Vrancea - Ce magnitudine a avut seismul înregistrat duminică

astăzi, 15:12
151

Un cutremur slab a avut loc duminică în România, în zona Vrancea.În ziua de 16 Mai 2021, la ora 13:44:38 (ora locală a României), s-a produs în Zona seismică...

Este deja SIGUR: Pfizer a anunțat DATA la care trebuie administrată a treia doză de vaccin anticoronavirus

astăzi, 14:39
535

Compania Pfizer este primul producător de medicamente care a oferit un termen limită pentru administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID.CEO-ul Pfizer a spus că a treia doza va fi făc...

Vești proaste pentru români! Banca Națională a României atrage atenția asupra noului val de scumpiri

astăzi, 14:25
120

 Conform celor mai noi analize realizate de Banca Națională a României (BNR) se estimează că vom avea de-a face cu un nou val de scumpiri. Scumpiri medii de 4,1% spre finalul acestu...