Jandarmii vor fi alături de botoșăneni la Sărbătorile Pascale la mănăstirile Vorona, Zosin, Gorovei, dar și la alte 17 lăcașuri de cult din județ

Jandarmii vor fi alături de botoșăneni la Sărbătorile Pascale la mănăstirile Vorona, Zosin, Gorovei, dar și la alte 17 lăcașuri de cult din județ

Jandarmii botoșăneni au anunțat astăzi că împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, vor acționa în sistem integrat în noaptea de Înviere, pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale.

Jandarmii vor veghea la desfășurarea în condiții normale a manifestărilor religioase la mănăstirile  Vorona, Zosin și Gorovei, precum și la alte 17 lăcașuri de cult unde se așteaptă o prezența sporită a credincioșilor, fiind urmărite atât menținerea ordinii și liniștii publice, cât și respectarea de către cetățeni a măsurilor preventive instituite pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19.

“Respectarea normelor sanitare (portul măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, distanțarea fizică) este cu atât mai importantă în această perioadă cu cât numărul persoanelor care vor participa la oficierea slujbelor religioase va fi mare, iar riscul transmiterii coronavirusului SARS-COV-2  va fi ridicat”, au precizat reprezentanții jandarmeriei de la Botoșani.

Pompierii botoșăneni vor suplimenta dispozitivul de asigurare a ordinii publice cu misiunea de a preveni producerea unor incendii, potrivit competențelor legale.

De asemenea, în zilele următoare, jandarmii vor acționa în sistem integrat în zonele în care se pot crea aglomerări de persoane pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

“Precizăm că în noaptea de Înviere, în intervalul orar 20.00-05.00, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase în toate localitățile județului. Pentru asigurarea liniștii și siguranței, precum și pentru evitarea unor situații conflictuale ce ar putea tulbura ordinea publică, în special în apropierea lăcașurilor de cult, recomandăm tuturor credincioșilor să adopte un comportament civilizat, să evite implicarea în conflicte de orice natură și, nu în ultimul rând, să respecte măsurile sanitare impuse de autoritățile medicale competente. SĂRBĂTORI FERICITE!”, au  mai adăugat reprezentanții IJJ de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta