10.000 de lei amendă pentru că au distrus o salcie plângătoare cu utilajele agabaritice pe Strada Viilor din municipiul Botoșani

10.000 de lei amendă pentru că au distrus o salcie plângătoare cu utilajele agabaritice pe Strada Viilor din municipiul Botoșani

Firma care lucrează la proiectul de pe Strada Viilor din municipiul Botoșani a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei de la comisarii Gărzii de Mediul de la Botoșani pentru că a distrus o salcie plângătoare.

Mai concret, șoferii utilajelor care efectuau manevre în zona șantierului care va da o față nouă zonei din Strada viilor au agățat cu mașinile agabaritice salcia plângătoare, ceea ce a determinat apoi tăierea acestuia.

“În urma unei sesizări privind tăierea unui arbore pe un amplasament pentru pe care se derulează Proiectul de Refacere Strada Viilor, din municipiul Botoșani, comisarii de mediu au constat că în urma manevrelor efectuate de utilaje agabaritice arborele (Salcie plângătoare, Salix babylonica) a fost parțial doborât, necesitând ulterior tăierea acestuia.

Tăierea unor arbori pentru realizarea proiectelor /planurilor se face numai după analiza și soluționarea cererii de către Agenția pentru Protecția Mediului în cadrul  derulării procedurii de emitere a Acordului de Mediu.

Operatorul economic care a executat lucrarea a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei”, au anunțat comisarii Gărzii de Mediul de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta