25.000 de lei amendă de la Garda de Mediu pentru incendierea vegetației de pe pajiști la Trușești

25.000 de lei amendă de la Garda de Mediu pentru incendierea vegetației de pe pajiști la Trușești

Garda de Mediu de la Botoșani a anunțat că a aplicat o amendă de 25.000 de lei la Trușești pentru arderea vegetația pajiștilor permanente.

În urma unei sesizări, o echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Botoșani, au verificat un amplasamentul de pe raza UAT Trușești și au constat că în urma incendierii vegetației ierboase, a vegetației lemnoase și a stufului a fost distrus habitatul natural al faunei sălbatice pe o suprafață de aproximativ 6-7 ha.

Pășunea comunală este proprietate privată a UAT Trușești, predată prin contract de concesiune unei Cooperative Agricole.

“Incendiul s-a manifestat la o distanță de 500 m de fondul forestier și la cca 1200 m de localitate. Zona afectată de incendiu aparține unui fond de vânătoare pe care au fost inventariați în anul 2020: 153 căpriori, 30 mistreți, 750 iepuri, 150 fazani și 50 de potârnichi. S-a interzis cu termen permanent arderea vegetației ierboase și a stufului fără acceptul APM Botoșani și fără informarea în prealabil a SVSU Trușești”, au anunțat comisarii Gărzii de Mediu de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta