Afaceri improvizate cu mașini, în vizorul Gărzii de Mediu. Un administrator a fost amendat

Afaceri improvizate cu mașini, în vizorul Gărzii de Mediu. Un administrator a fost amendat

Administratorul unui amplasament din comuna Sulița, care desfășoară activități de colectare și tratare a unor vehicule scoase din uz, a fost amendat pentru lipsa autorizației de mediu, săptămâna trecută, în urma unui control comun al Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și al Inspectoratului Județean de Poliție, anunță instituția dintâi.

Potrivit sursei citate, valoarea amenzii este de 1000 de lei, fiind dispuse și măsuri pe această speță.

„Pentru neconformitățile constate s-au trasat următoarele măsuri cu termen în vederea remedierii:

- Se vor declara la Oficiul Registrului Comerțului Botoșani activitățile desfășurate pe amplasament.

- Se va depune la APM Botoșani documentația tehnică în vederea solicitării și obținerii Autorizației de Mediu pentru activitățile desfășurate.

- Se interzic activitățile de colectare, dezmembrare și valorificare a deșeurilor fără a deține Autorizație de Mediu.

- Deșeurile identificate pe amplasament vor fi valorificate prin operatorii economici autorizați”, a transmis Comisariatul Gărzii de Mediu.

Totodată, la întoarcere, echipa s-a autosesizat cu privire la un amplasament din Blândești, identificând o  persoană fizică care desfășoară activitate de întreținere și reparații auto.

„Pe amplasament existau deșeuri rezultate din activitatea de service auto, fără a fi colectate și stocate conform prevederilor legale. Persoana fizică nu a făcut dovada predării către operatorii economici autorizaţi pentru reciclare, valorificare sau reutilizare a materialelor şi pieselor înlocuite care constituie deşeuri”, afirmă Garda de Mediu.

Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri cu termen în vederea remedierii și s-a aplicat sancțiune contravențională, conform legislației specifice.

 

Spune-ne opinia ta