Un constructor a primit 20.000 lei amendă pentru deșeurile rezultate din activitatea de construcții și demolări

Un constructor a primit 20.000 lei amendă pentru deșeurile rezultate din activitatea de construcții și demolări

O firmă de la Botoșani a luat o amendă de 20.000 lei de la comisarii de mediu după ce nu au reușit să justifice ce face cu deșeurile rezultate din activitatea de construcții și demolări.

Garda de Mediu Botoșani a anunțat astăzi că a aplicat această amendă în urma unei acțiuni de inspecție și control pentru îmbunătățirea calității aerului și controlul poluării industriale.

Obiectivul care face obiectul amenzii este investiția la Construirea unui bloc de locuințe D+P+2E+M, cu spații comerciale la parter, reabilitare clădire monument cu integrare în funcțiunea parterului, dar și desființarea unui corp clădire.

“Operatorul economic nu a făcut dovada valorificării și/sau eliminării deșeurilor generate din implementarea proiectului de investiție, nu a făcut dovada existentei unui spațiu pentru depozitarea pământului în exces rezultat de pe amplasament. Pe amplasament nu există o instalație de spălare a roților mijloacelor de transport. Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora. S-a aplicat sancțiune, conform prevederilor legale, în valoare de 20.000 lei”, a precizat într-un comunicat de presă Garda de Mediu de la Botoșani.

Comisarii de mediu au urmărit mai multe aspecte, respectiv respectarea condițiilor din actele de reglementare, existența instalațiilor de spălare a autocamioanelor, modul de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea de construcții și demolări, dar și existența mijloacelor de protecție împotriva degajărilor de pulberi sedimentabile.

 

Spune-ne opinia ta