Prefectul atacă în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean Botoșani cu banii pentru drumuri

Prefectul atacă în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean Botoșani cu banii pentru drumuri

Prefectul atacă în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean în ceea ce privește alocarea fondurilor destinate drumurilor județene și comunale.

În cadrul ultimei ședințe de CJ, consilierii liberali au acuzat modul discreționar în care președintele Doina Federovici a considerat să aloce fondurile pentru reparații și întreținere drumuri. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în forma inițială, aleșii social democrați având majoritate au votat în unanimitate.

Prefectul Dan Nechifor nu a rămas indiferent față de modul incorect de alocare a fondurilor și a spus că va lua atitudine.

Voi ataca în contencios administrativ modalitatea incorectă a alocării fondurilor pentru unitățile administrativ teritoriale. Voi solicita suspendarea hotărârii de Consiliu Județean, dar voi ataca și pe fond. Este clar o inechitate, care trebuie reglementată, a declarat prefectul Dan Nechifor.

În replică, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici a declarat  că decizia aparține în totalitate Instituției Prefectului.

Este decizia dumnealor, o decizie care va lăsa încă o bună perioadă de timp fără bani unitățile administrativ teritoriale din județ, după ce Guvernul a trimis cu o foarte mare întârziere foarte mare Legea bugetului în Parlament. Referitor la hotărârea privind repartizarea fondurilor către comune, pot afirma fără nicio urmă de îndoială că este egală și că ea corectează unele dezechilibre create chiar de Guvernul Câțu la finalul anului trecut, când a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun:peste un milion de euro pentru primăriile PNL, după cum s-a scris și în presa locală. Atunci, nimeni nu a contestat alocarea sumelor din fondul de rezervă al Guvernului doar către primăriile PNL. Toți s-au făcut că nu văd că Guvernul nu a dat niciun leu Consiliului Județean Botoșani unităților administrative conduse de PSD. Toți acei bani alocați înainte de Crăciun au rămas necheltuiți și au intrat în excedent și pot fi folosiți în acest an pentru investiții. Acesta este criteriul de care am ținut cont în alocarea bugetară pe care am făcut-o, de echilibrare a veniturilor către toate administrațiile locale”, a replicat președintele CJ, Doina Federovici.

 

 

Spune-ne opinia ta