La Botoșani a debutat astăzi campania ”Luna plantării arborilor”

La Botoșani a debutat astăzi campania ”Luna plantării arborilor”

Cancelaria Prefectului a anunțat astăzi că prefectul Dan Nechifor a dat startul campaniei ”Luna plantării arborilor”.

În acest context, prefectul Dan Nechifor, alături de mai mulți specialiști din Direcția Silvică (D.S.) Botoșani, elevi și profesori ai Palatului Copiilor, angajați ai Instituției Prefectului și alți specialiști din domeniul protecției mediului, au plantat mai mulți copaci la marginea municipiului Botoșani.

“Acțiunea a avut loc în pădurea Rediu, administrată de Ocolul Silvic Botoșani , unde o suprafață de cca 90 de ari trebuie împădurită în această primăvară, după ce a fost anterior curățată de arboretul degradat. Participanții la acțiune au asistat la ”instrucțiunile” plantatului, după care și-au arătat măiestria, sau, mai bine zis, experiența unor activități similare, prefectul Dan Nechifor și directorul  D.S., Marius Havriș, demonstrând că nu sunt străini de domeniul plantărilor de copaci”, a anunțat Cancelaria Prefectului.

Programată pentru perioada 15 martie - 15 aprilie, ”Luna plantării arborilor” a fost decalată cu două săptămâni din cauza condițiilor meteo și are, în județul Botoșani, un target de 50 de ha de teren, ce urmează să fie împădurite integral, a mai precizat sursa citată.

Pe alte 51 de ha se vor realiza lucrări de completare în plantații ca urmare a pierderilor, totalul de puieți pregătit pentru această primăvară fiind de peste 430.000, aceștia provenind din pepinierele proprii ale Direcției Silvice.

“Bugetul total al lucrărilor de regenerare programate pentru 2021 este de 4,9 milioane de lei, 1 milion reprezentând lucrările din această primăvară”, a mai adăugat Cancelaria Prefectului.

 

Spune-ne opinia ta