Prefectul Dan Nechifor după protestul de ieri din fața Prefecturii: Suntem de acord cu protejarea libertății umane

Prefectul Dan Nechifor după protestul de ieri din fața Prefecturii: Suntem de acord cu protejarea libertății umane

Prefectul Dan Nechifor a anunțat că este de acord și susține protejarea libertăților umane după protestul de ieri din fața Prefecturii județului Botoșani.

Peste 100 de oameni s-au adunat ieri după amiază în Piața Revoluției din Botoșani și au protestat cu mesaje menite a atrage atenția asupra încălcării libertăților fundamentale ale omului prin introducerea obligativității vaccinării copiilor împotriva diverselor afecțiuni.

Cabinetul Prefectului a anunțat că delegația care a înaintat memoriul prefectului Dan Nechifor a putut afla că reprezentantul Guvernului în teritoriu este de acord cu necesitatea protejării libertății umane.

”O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie singurii care hotărăsc ce acte medicale primesc sau nu.”, le-a spus prefectul protestatarilor, Dan Nechifor preluând memoriul și garantând trimiterea acestuia către forurile de profil din capitală.  

Controversata lege a vaccinării, blocată în parlament de mai bine de trei ani, trezește noi  nemulțumiri în contextul pandemiei, astfel încât proteste precum cel de duminică ar putea să se repete în perioada următoare. Textul legii, în forma în care a fost depusă inițial de PSD prevedea, cu adevărat, obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile din Calendarul național de vaccinare, însă a fost amendat ulterior, astfel încât acum vaccinarea este opțională, iar sancțiunile prevăzute sunt pentru refuzul consilierii și în termeni de ”ar putea”, se mai precizează în comunicatul emis de Cancelaria Prefectului.

Protestatarii, ca reprezentanți ai societății civile, au explicat printr-un memoriu adresat prefectului de Botoșani că o lege ce ar obliga oamenii să se vaccineze ar încălca în mod evident Constituția României, care prevede că ”libertatea individuală și siguranța persoanei sunt inviolabile.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Parcarea cu plată din zona ,,Parcul Mihai Eminescu” va deveni operaţională

Vineri, 16 Aprilie 2021
716

Eltrans SA Botoşani a anunțat în această după amiază că începând de luni, 19.04.2021, parcarea cu plată din zona ,,Parcul Mihai Eminescu”, de lângă stadion, va de...

O nouă amendă dată de Garda de Mediu de la Botoșani: 3000 de lei pentru arderea de deșeuri reciclabile

Vineri, 16 Aprilie 2021
1048

Garda de Mediu de la Botoșani continuă să dea amenzi agenților economici și populației din județ pentru nerespectarea reglementărilor prevăzute în activitatea de colectare a deșeurilor...

Rata inflației rămâne în România printre cele mai ridicate din Europa

Vineri, 16 Aprilie 2021
140

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei în UE au fost înregistrate, luna trecută, în Polonia (4,4%), Ungaria (3,9%), România şi Luxemburg (ambele cu 2,5%), iar cele mai ...