În România va continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

În România va continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

Vaccinarea cu serul AstraZeneca va continua în România pentru toate grupele de vârstă. Anunțul a fost făcut de președintele Comitetului coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a prezentat și care sunt potențialele semne de alarmă pentru care oamenii trebuie să apeleze la medic: dificultăți de respirație, durere în piept, umflături ale membrelor inferioare, dureri abdominale persistente, durerea de cap intensă și care nu cedează la tratamentele uzuale și asocierea ei cu tulburări de vedere sau apariția unor mici pete de sânge sau sângerări în afara locului injecției.

"Având în vedere contextul epidemiologic din România, este foarte important să se continue vaccinarea împotriva COVID-19 cu toate produsele vaccinale disponibile și la parametri cât mai ridicați. Este imperios necesar ca un procent cât mai ridicat din populație să se vaccineze cât mai curând. (...) Se continuă vaccinarea cu vaccinul de la compania AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu doza unu vor continua rapelul cu același tip de vaccin. Persoanele care după prima doză au dezvoltat un eveniment trombotic au contraindicații să continue vaccinarea cu AstraZeneca ", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a mai precizat că Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și Agenția Europeană pentru Medicamente notează că evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare, iar beneficiile vaccinării depășesc cu foarte mult riscurile care apar după imunizare.

 

Spune-ne opinia ta