Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în favoarea vaccinării obligatorii

Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în favoarea vaccinării obligatorii

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a hotărât joi că vaccinarea obligatorie este legală și ar putea fi necesară în societățile democratice, relatează Deutsche Welle.

Decizia instanței a venit în urma unei plângeri formulate de familii din Cehia cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor.

„Măsurile ar putea fi privite ca fiind 'necesare într-o societate democratică'”, au scris judecătorii CEDO în motivarea deciziei. Deși hotărârea nu este direct legată de vaccinarea împotriva coronavirusului experții cred că ea ar putea avea implicații în ceea ce privește campaniile de vaccinare anti-Covid, în special pentru cei care refuză să se vaccineze. Decizia „consolidează posibilitatea vaccinării obligatorii sub condițiile actualei pandemii de COVID-19”, a declarat pentru agenția AFP Nicolas Hervieu, un jurist specializat în deciziile CEDO, relatează Hotnews.ro.

Judecătorii de la Strasbourg au stabilit că vaccinurile obligatorii administrate de autoritățile de sănătate din Cehia sunt în linie cu „interesul superior” al copiilor. „Obiectivul trebuie să fie ca fiecare copil să fie protejat împotriva bolilor grave, prin vaccinare sau prin virtutea imunității de turnă”, au precizat judecătorii.

Instanța a decis că autoritățile cehe nu au încălcat Articolul 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului referitor la respectarea vieții private. Legislația din Cehia stipulează că vaccinarea copiilor este obligatorie în cazul a 9 boli infecțioase printre care rujeola, hepatita B și difteria.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Mai sunt doar ceva mai mult de 10 zile până la termenul-limită în care se mai poate depune Declarația unică pe 2021

astăzi, 10:31
150

Persoanele fizice care au realizat anul trecut și estimează că vor realiza anul acesta venituri din alte surse decât cele salariale sau pentru care impozitul se reține la sursă – veni...

Ca la români: Pentru că sunt prea multe cereri, racordarea la rețelele electrice și la sistemul de gaze nu va mai fi gratuită pentru toată lumea

astăzi, 09:59
421

Racordarea la rețelele electrice și la sistemul de gaze nu va mai fi gratuită pentru toată lumea, deoarece avalanșa de cereri a cauzat un blocaj.În aceste condiții, autoritățile se g...

15 mai 2021, ultima zi în care se mai pot depune cereri pentru acordarea sprijinului financiar de 3000 euro pe hectar la cultura de USTUROI!

astăzi, 09:30
80

Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani a făcut astăzi un nou apel către agricultorii care cultivă usturoi în județul Botoșani și a reamintit că ultim zi în care se mai...