În sfârșit! Cei care și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS-CoV-2 pot fi înmormântați conform datinilor creștine

În sfârșit! Cei care și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS-CoV-2 pot fi înmormântați conform datinilor creștine

Reprezentanții cultelor din România au avut astăzi, joi, o întâlnire cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar în urma discuțiilor s-a decis că cei care și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS-CoV-2 pot fi înmormântați conform datinilor creștine.

În plus, preotul va avea accesul în spital la bolnavii de COID-19, însă sicriu va rămâne în continuare sigilat. 

“Ordinul de ministru este în lucru în acest moment, cel târziu mâine va fi semnat. Acesta va conține toate modificările care au fost solicitate de către reprezentanții cultelor. Va conține, de asemenea, și câteva modificări, reglementări suplimentare pe care Ministerul Sănătății le consideră necesare. Vorbim despre măsuri de protecție. Este  vorba de protejarea sănătății oamenilor, a celor care sunt implicați direct în tot ce se întâmplă înainte de înmormântare și ce se întâmplă în timpul ei. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului și vor fi de asemenea câteva lucruri reglementate la nivel de reguli care trebuie respectate”, a declarat, joi, Vlad Voiculescu.

Ordinul va fi semnat mâine și este practic prima victorie a cultelor din România.

Pe de altă parte, ministrul a explicat că nu a existat nicio prevedere în ordinul de ministru că persoanele decedate din cauza COVID-19 nu ar putea fi îmbrăcate.

"Dacă cei de la pompe funebre i-au înmormântat dezbrăcați, este vina lor. Vor răspunde", a mai adăugat ministrul.

 

Spune-ne opinia ta