Restaurantele ar putea rămâne deschise dacă își vaccinează tot personalul

Restaurantele ar putea rămâne deschise dacă își vaccinează tot personalul

Restaurantele care au tot personalul vaccinat ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă din localitatea unde se află.

Declarația îi aparține premierului Florin Cîţu care a explicat ieri, luni, că acesta este una din soluțiile care se discută în acest moment cu reprezentanții HORECA.

“Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus Florin Cîţu.

Premierul susține că marile companiile din România ar trebui să-şi vaccineze tot personalul, pentru a nu mai avea focare, ceea ce ar premite ca după atingerea pragului de vaccinare de 70% să se poată lua în calcul şi renunţarea la mască în spaţiul public.

 

Spune-ne opinia ta