Firmele care încalcă în mod repetat măsurile anti-Covid vor fi închise temporar, pe o durată de 15 zile

Firmele care încalcă în mod repetat măsurile anti-Covid vor fi închise temporar, pe o durată de 15 zile

Firmele care sunt descoperite că încalcă în mod repetat măsurile anti-Covid într-un interval de 15 zile de la ultima constatare vor fi închise temporar, pe o durată de 15 zile. Este vorba de sediul principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea.

Acest lucru după ce Guvernul a aprobat astăzi, joi, proiectul care instituie noi reguli pentru restaurantele și firmele care încalcă în mod repetat măsurile de protecție împotriva COVID-19. Acestea riscă, pe lângă amendă, și închiderea pentru 15 sau 30 de zile și vor fi obligate să afișeze un mesaj în care arată că sunt închise temporar din cauza nerespectării măsurilor.

Firmele închise vor trebui să afișeze, în locuri vizibile de la intrarea/intrările în sediul închis temporar, următorul mesaj: „Acest spațiu este închis temporar, până la data de ________ inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Dacă firma nu își suspendă temporar activitatea pentru 15 zile, autoritățile vor aplica sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu, pentru durata rămasă.

Mai mult, în cazul în care firma nu respectă măsura de suspendare a activității și își continuă activitatea, autoritățile vor dispune închiderea pentru 30 de zile. Și în acest caz vor fi aplicate sigilii. În prezent, firmele sunt sancționate doar printr-o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 lei.

În plus, chiar și în cazul în care firmele închise contestă măsura de suspendare a activității, ele nu vor putea deschide pe durata stabilită a sancțiunii, mai stabilește proiectul.

Agenții și ofițerii de poliție, subofițerii și ofițerii de jandarmi, precum și polițiștii locali vor putea să aplice toate aceste sancțiuni.

Ele vor rămâne închise chiar dacă vor contesta măsura de suspendare a activității.

În prezent, aceste firme sunt sancționate doar cu o amendă nesemnificativă, cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei.

 

Spune-ne opinia ta