Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive

   Sursa foto ilustrativ: G4Media.ro

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive, pe baza adeverinței verzi europene, potrivit economedia.ro.

Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei au format un grup de lucru care discută posibilitatea ca românii vaccinați să scape de restricții în domeniile Horeca, cultural-artistice și sportive, a declarat, pentru Economedia, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar susține proiectul, pe care îl consideră singura șansă de a reporni economia și de a stimula vaccinarea, potrivit informațiilor Economedia.ro.

Primul pas ar fi fost făcut vineri, 2 aprilie, când reprezentanții mediului de afaceri s-au întâlnit cu miniștrii Sănătății și Economiei.

Ar putea apărea două zone distincte, complet demarcate, explică Daniel Mischie. Persoanele vaccinate sau cu test negativ vor avea acces într-o zonă separată în care nu vom mai fi obligați să se supună resctricțiilor care, în acest moment, limitează la șase numărul de persoane la o masă sau impun doi metri între mese. În schimb, persoanele nevaccinate sau fără un test negativ vor intra în altă zonă a restaurantului, unde vor fi valabile restricțiile impuse de autorități, a mai adăugat sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Proiect depus în Parlament: Șoferii să-și aleagă singuri perioada de suspendare a permisului

Duminică, 11 Aprilie 2021
138

Un deputat de la Suceava a inițiat un proiect de hotărâre care le dă dreptul șoferilor cărora li se suspendă permisul de conducere să-și aleagă singuri perioada în care se aplică...

Speranța de viață în România, scădere abruptă față de celelalte țări ale Uniunii Europene

Duminică, 11 Aprilie 2021
131

Speranţa de viaţă a românilor a scăzut cu 1,4 ani în 2020 faţă de 2019, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.România a avut printre cele mai mar...

Ministrul de Interne crede că am putea renunţa la mască chiar de la 1 mai

Duminică, 11 Aprilie 2021
523

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a susţinut într-o declaraţie televizată la Prima TV că oamenii ar putea renunţa la purtarea măştii pe plajă, înclusiv în minivacan...