Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive

   Sursa foto ilustrativ: G4Media.ro

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive, pe baza adeverinței verzi europene, potrivit economedia.ro.

Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei au format un grup de lucru care discută posibilitatea ca românii vaccinați să scape de restricții în domeniile Horeca, cultural-artistice și sportive, a declarat, pentru Economedia, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar susține proiectul, pe care îl consideră singura șansă de a reporni economia și de a stimula vaccinarea, potrivit informațiilor Economedia.ro.

Primul pas ar fi fost făcut vineri, 2 aprilie, când reprezentanții mediului de afaceri s-au întâlnit cu miniștrii Sănătății și Economiei.

Ar putea apărea două zone distincte, complet demarcate, explică Daniel Mischie. Persoanele vaccinate sau cu test negativ vor avea acces într-o zonă separată în care nu vom mai fi obligați să se supună resctricțiilor care, în acest moment, limitează la șase numărul de persoane la o masă sau impun doi metri între mese. În schimb, persoanele nevaccinate sau fără un test negativ vor intra în altă zonă a restaurantului, unde vor fi valabile restricțiile impuse de autorități, a mai adăugat sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta