Patronii de restaurante din România strâng rândurile: Dau în judecată Guvernul

Patronii de restaurante din România strâng rândurile: Dau în judecată Guvernul

Patronii de restaurante au anunţat că dau în judecată Guvernul pentru restricţiile impuse pe perioada pandemiei. Mai mult, toți vor cere despăgubiri pentru pierderile suferite în anul 2020, când activitatea lor a fost suspendată.

Daniel Mischie, preşedintele organizaţiei, a declarat într-o conferinţă de presă, că Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a iniţiat procedura legală pentru a da în judecată autorităţile pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor.

„HORA a iniţiat procedura legală prin care vrem să dăm în judecată autorităţile şi urmăm procedura cu o casă de avocatură, în special pentru restricţionarea activităţii. Analizăm ce înseamnă acei 20% comparativ cu faptul că noi dorim să dăm în judecată autorităţile, şi mă refer la autorităţile centrale. Şi am început cu Prefectura şi continuăm cu Guvernul. Despăgubirile le vom cere de la Ministerul Finanţelor.  Noi facem o acţiune în toată ţara. Dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea industriei, atunci trebuie să despăgubească o anumită industrie.

Din moment ce ne-au închis, deși respectăm toate regulile impuse, credem că trebuie să fim despăgubiți. Noi nu avem nevoie astăzi de implicarea statului dacă ne lasă să funcționăm. Dar dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea unei industrii, atunci trebuie să despăgubească această industrie. Înțelegem că este o criză sanitară, înțelegem că trebuie să închidem, să funcționăm restricționat, dar nu putem să plătim tot noi pentru asta. Statul trebuie să plătească!”, a declarat Daniel Mischie în cadrul unei conferințe de presă.

 

Spune-ne opinia ta