Protest al polițiștilor de penitenciare în Botoșani (video)

Protest al polițiștilor de penitenciare în Botoșani (video)

Sindicaliștii din Poliția Penitenciarelor au protestat, joi, în curtea celei mai mari unități de detenție din Botoșani. Principalele revendicări ale acestora sunt suplimentarea personalului, acordarea drepturilor salariale și a unor sporuri asumate de Guvern, concretizarea unei compensații pentru părinții angajați în sistem, dar și reglementarea legislativă a statutului.

Manifestul a început la ora 11:00, odată cu pichetările programate în Deva și în Craiova, urmând a fi încheiat la ora 13:00.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP), se cer, în primul rând, asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, în cursul anului 2021, a unui număr suplimentar de 2000 posturi față de situația din luna ianuarie 2020 și efectuarea modificărilor normative necesare în vederea acordării titlului de specialist de clasa pentru polițiștii de penitenciare, similar angajaților Poliției Române.

De asemenea, se solicită indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare trecuți în rezervă, cel puțin cu valoarea inflației, acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru personalul implicat în activități pe această linie, semnarea și publicarea cu celeritate a ordinului de ministru privind acordarea majorării de 75% pentru polițiștii de penitenciare care nu au beneficiat de zile libere prevăzute pentru părinți, în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice.

În Botoșani, au participat zeci de membri ai Sindicatului „Novo Legis” și ai filialei SNPP.

„Pe întreaga durata a protestelor, mitingurile anunțate pot fi completate si cu alte acțiuni: excesul de zel in efectuarea unor misiuni sau activități, refuzul de prestare a muncii suplimentare, acțiuni de tipul grevei japoneze, suspendarea sau chiar blocarea activității”, precizează SNPP.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Grav accident pe Bulevardul Eminescu. Doi bărbați au fost răniți (video)

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021
928

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani. Două autoturisme au intrat în coliziune, în urma impactului fiind răniți unul...

Controale COVID. Peste 500 de locații verificate și amenzi de zeci de mii de lei

Vineri, 9 Aprilie 2021
205

În perioada 5-8 aprilie a.c., forțele de ordine au controlat peste 500 de locații și au aplicat amenzi de circa 27.000 de lei, pentru încălcări ale măsurilor impuse în contextu...

COVID-19. Două comune din județ prezintă vineri rate de infectare de peste 6 la mia de locuitori

Vineri, 9 Aprilie 2021
1785

Nouă unități administrativ-teritoriale (UAT) din Botoșani prezintă, vineri, incidențe de infectare cu COVID-19 mai mari decât 3 la mia de locuitori, arată datele centralizate de Direcția...