Protest al polițiștilor de penitenciare în Botoșani (video)

Protest al polițiștilor de penitenciare în Botoșani (video)

Sindicaliștii din Poliția Penitenciarelor au protestat, joi, în curtea celei mai mari unități de detenție din Botoșani. Principalele revendicări ale acestora sunt suplimentarea personalului, acordarea drepturilor salariale și a unor sporuri asumate de Guvern, concretizarea unei compensații pentru părinții angajați în sistem, dar și reglementarea legislativă a statutului.

Manifestul a început la ora 11:00, odată cu pichetările programate în Deva și în Craiova, urmând a fi încheiat la ora 13:00.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP), se cer, în primul rând, asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, în cursul anului 2021, a unui număr suplimentar de 2000 posturi față de situația din luna ianuarie 2020 și efectuarea modificărilor normative necesare în vederea acordării titlului de specialist de clasa pentru polițiștii de penitenciare, similar angajaților Poliției Române.

De asemenea, se solicită indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare trecuți în rezervă, cel puțin cu valoarea inflației, acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru personalul implicat în activități pe această linie, semnarea și publicarea cu celeritate a ordinului de ministru privind acordarea majorării de 75% pentru polițiștii de penitenciare care nu au beneficiat de zile libere prevăzute pentru părinți, în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice.

În Botoșani, au participat zeci de membri ai Sindicatului „Novo Legis” și ai filialei SNPP.

„Pe întreaga durata a protestelor, mitingurile anunțate pot fi completate si cu alte acțiuni: excesul de zel in efectuarea unor misiuni sau activități, refuzul de prestare a muncii suplimentare, acțiuni de tipul grevei japoneze, suspendarea sau chiar blocarea activității”, precizează SNPP.

 

 

Spune-ne opinia ta