Anchetă cu scântei în Poliția Română: Bugetarii își măresc artificial salariile în prag de pensionare pentru pensii mai mari

Anchetă cu scântei în Poliția Română: Bugetarii își măresc artificial salariile în prag de pensionare pentru pensii mai mari

   Playtech.ro

Bugetarii din România au pensiile și salariile duble față de mediul privat și, cu toate astea, unii din ei lasă senzația că nu le mai ajunge. La Poliţia Judeţeană din Vaslui există suspiciuni că șefii instituției își măresc artificial salariile chiar în prag de pensionare ca să beneficieze astfel de pensii mai mari, potrivit vremeanoua.ro.

Practica ar fi aceea de înglobare a orelor suplimentare în salariul pe ultimele șase luni chiar înainte de a se ieși la pensie.

Poliția Română a anunțat că a trimis controlul intern la Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui deoarece au apărut suspiciuni că sunt crescute artificial salariile unor polițiști cu puțin timp înainte de pensionare, pentru ca, apoi, aceștia să aibă pensii mai mari.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la 'pensiile polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui', Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliției Române a dispus verificări, prin specialiștii Direcției Control Intern, urmând ca în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite IGPR, citat de Antena3.

Mai ales în ultimul an înainte de pensie polițiștii își rotunjesc salariile folosindu-se de plata pentru ore suplimentare, potrivit Vremeanoua.ro.

„Orele suplimentare se plătesc cu 75% mai mult față de orele normale de lucru și, adunate, măresc salariul unui ofițer obișnuit, cu aproape 2.000 – 3.000 de lei. Cum pensiile speciale ale polițiștilor nu se calculează conform principiului contributivității, ci doar se face o medie a ultimelor șase luni, iar pensia reprezintă 80% din această valoare, e lesne de înțeles de ce se dă o bătălie pe viață și pe moarte ca pe ultima sută veniturile să se dubleze.

În cazul în care intervin aceste ore suplimentare, pensiile urcă de la 6.000 de lei, la 8.000 de lei sau chiar 9.000 de lei în cadrul unui simplu ofițer, ori 14.000 de lei pentru un comandant”, precizează sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta