Raluca Turcan: Magistraţii primesc lunar câte 17.000 lei de la stat pe lângă pensia de 2.000 de lei care li se cuvine

Raluca Turcan: Magistraţii primesc lunar câte 17.000 lei de la stat pe lângă pensia de 2.000 de lei care li se cuvine

Pensionarii magistraţi încasează în fiecare lună câte 17.000 de lei pe lângă pensia de 2.000 de lei care li se cuvine în baza contribuţiilor.

Afirmația îi aparține ministrului Muncii, Raluca Turcan, care a cerut „sistemului” propuneri, astfel încât să „nu depopulăm sistemul”.

"În sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, nu de noi, ci de cei care ne critică. Au existat diferenţe între legea salarizării şi pensiilor, în funcţie de momentul în care au intrat în sistem. Au existate perioade în care contributivitatea a fost minimă. Aceste anomalii îşi pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nicio legătură cu justiţia. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituţionalitate şi propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul", a spus Raluca Turcan, la Digi24.

Dincolo de pensia de peste 18.000 de lei, din aceasta se susţin din bugetul de stat 17.000 de lei, pentru că banii din contributivitate sunt în jur de 2.000 de lei, mai spune ministrul.

Magistratul ar fi putut să aibă pensie de 2.000 de lei, după aceste calcule, este exemplul dat la Digi24 de Raluca Turcan.

 

Spune-ne opinia ta