Renate Weber: Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților

Renate Weber: Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților

Avocatul Poporului, botoșăneanca Renate Weber, susține că toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților. Într-o intervenție la TVR, Renate Weber a explicat că acestea pot fi modificate de parlamentari și a declarat că la desființarea primelor pensii speciale, cele ale parlamentarilor, a primit mai multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

„Mi-au înroșit telefonul. Niciodată... Eu, de când sunt în funcția asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat - n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a declarat la TVR Renate Weber.

Ea a precizat că CCR a decis că doar pensiile speciale ale magistraților nu pot fi desființate.

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu. Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii”, a mai adaugă Weber.

 

Spune-ne opinia ta