Strâng șurubul și mai tare: Restaurantele și barurile care sunt amendate de trei ori pentru încălcarea restricțiilor vor avea activitatea suspendată

Strâng șurubul și mai tare: Restaurantele și barurile care sunt amendate de trei ori pentru încălcarea restricțiilor vor avea activitatea suspendată

Parlamentul va discuta în această săptămână un proiect care va permite suspendarea pentru două săptămâni a activității localurilor care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor impuse în pandemie.

Într-o perioadă cumplită pentru întregul segment economic, anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și se bucură deja de susținerea premierului Florin Cîțu, care a adăugat guvernul va adopta un OUG în acest sens dacă amendamentul nu trece de parlament.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție sanitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, citat de ecomedia.ro.

El a spus că poliția a făcut peste 5.000 de controale în localuri în acest week-end și a aplicat zeci de amenzi, unele la unități care sunt amendate în mod repetate.

 

Spune-ne opinia ta