5647 cereri unice de plată pentru acordarea de subvenții în agricultură au fost depuse până acum la Botoșani

5647 cereri unice de plată pentru acordarea de subvenții în agricultură au fost depuse până acum la Botoșani

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botoșani a anunțat astăzi că în perioada 01 – 19 martie 2021, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată, au fost înregistrate un număr de 5647 cereri, pentru o suprafață de 16606,71 ha.

Cele mai multe au fost depuse la centrul local din municipiul Botoșani, nu mai puțin de 1743, pentru un număr de 4579,4 hectare de teren. De asemenea, nu mai puțin de 970 de cereri au fost depuse la centrul de la Dorohoi, pentru un număr de 2476,41 hectare de teren agricol, dar cereri au venit și la celelalte centre din județ.

“Reamintim că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 17 mai 2021, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021”, a precizat într-un comunicat de presă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură de la Botoșani.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență, a mai adăugat sursa citată.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrul Judetean Botosani/ centrele locale de care aparțin fermierii.

“Ca în fiecare an APIA va fi alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei și va acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul de stat. Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul Agenției: www.apia.org.ro”, a mai precizat APIA Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta