Pescarii agață undițele în cui. Începe perioada de prohibiție la pește

Pescarii agață undițele în cui. Începe perioada de prohibiție la pește

Începând de mâine, timp de 60 de zile, începe perioada de prohibiție, respectiv din 9 aprilie și până pe 7 iunie inclusiv.

Pescarii deja știu acest lucru, iar Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat ordinul prin care a stabilit perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și cu privire la zonele de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021. (ORDIN nr. 58/462/2021)

Pe toată perioada de prohibiție, reprezentanți ai Comisariatului Județean Botoșani ai Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani și reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani vor desfășura acțiuni pe linia verificării respectării acestor prevederi legale în toate habitatele piscicole din județ.

În conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de pește sau alte viețuitoare acvatice vii, efectuate fără permis în habitatele piscicole naturale, respectiv pescuitul recreativ al oricăror specii de pești și a altor viețuitoare acvatice sub dimensiunile minime legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 și 600 lei.

De asemenea, art. 59 a aceluiași act normativ, prevede faptul că pescuitul recreativ și sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace al peștilor și al altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție și în zonele de protecție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau a autorizației, după caz”, a anunțat astăzi Garda de Mediu de la Botoșani.

Accesul la resursele acvatice vii în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale contractate de către asociațiile de pescari recreativi se face în baza permisului de pescuit recreativ.

Legitimația sportivă de pescuit sau așa-zisa Autorizație sportivă de pescuit, (ambele emise de Federația Română de Pescuit Sportiv), sunt documente care nu conferă dreptul de a pescui în habitatele piscicole naturale, a mai adăugat instituția.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

După 18 minute, Christian Eriksen a fost „stabilizat”

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
1603

Christian Eriksen a fost „stabilizat” în spital după ce s-a prăbușit pe teren, a confirmat UEFA.Mijlocașul danez s-a prăbușit cu puțin înainte de pauză în mec...

Cod GALBEN de ploi însemnate pentru această noapte la Botoșani

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
823

O nouă avertizare meteorologică a fost emisă de ANM pentru această noapte la Botoșani.Codul GALBEN a fost emis pentru intervalul 13 iunie, ora 02:00 – 13 iunie, ora 10:00, iar fenomene...

Imagini de coșmar la EURO 2020. Danezul Christian Eriksen și-a pierdut cunoștința pe teren

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
628

Christian Eriksen, vedeta danezilor, a căzut inert pe gazon și a avut nevoie imediat de ingrijiri medicale în această seară. Fotbaliștii au început să plângă iar doctorii au i...