“Fir întins” și în perioada de prohibiție la pește de la Botoșani

“Fir întins” și în perioada de prohibiție la pește de la Botoșani

Nu toți pescarii au înțeles că a început perioada de prohibiție la pește, așa că au fost prinși cu firul întins de comisarii de la Garda de Mediu de la Botoșani pe iazurile și bălțile din județ.

14 amenzi contravenționale, în valoare totală de 5400 lei și 7 avertismente au fost aplicate ieri de echipe mixte ale comisarilor de la Garda de Mediu și Jandarmeria din Botoșani.

Ca urmare a acțiunii de cooperare de astăzi, 18.04.2021, între GNM Comisariatul Județean Botoșani și Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, în vederea respectării ordinului comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 58/2021 cu privire la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021, precum și a OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și avacultura s-au aplicat un număr de 21 sancțiuni din care: 14 amenzi contravenționale  în valoare totală de 5400 lei și 7 avertismente”, au anunțat comisarii de la Garda de Mediu Botoșani.

Potrivit ordinului nr. 58/2021, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial până în data de 7 iunie 2021, inclusiv, au mai adăugat comisarii.

 

Spune-ne opinia ta