Prefectul Dan Nechifor a dat startul campaniei ’’Vinerea Verde’’: A venit pe jos la serviciu

Prefectul Dan Nechifor a dat startul campaniei ’’Vinerea Verde’’: A venit pe jos la serviciu

Prefectul Dan Nechifor a dat startul campaniei ’’Vinerea Verde’’ la Botoșani. Campania a fost lansată astăzi de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar prefectul a venit pe jos la serviciu de dimineață.

Dan Nechifor a invitat ieri și alți angajați ai Instituției Prefectului să participe la exercițiul anti-poluare, care, dacă se va transforma într-o cutumă românească, poate fi un pas spre reducerea noxelor din aer cauzate de funcționarea autoturismelor personale în marile orașe ale României.

“Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, campania celor de la mediu încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. ”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal. Totodată, obiectivele campaniei vizează amenajarea spațiilor de parcare a bicicletelor în apropierea instituțiilor publice, dar și achiziționarea, de către aceleași organisme și în funcție de posibilitățile bugetare, a autovehiculelor electrice și hibrid, astfel încât într-un orizont temporar determinat, parcurile auto ale instituțiilor publice să fie mai puțin poluante”, se precizează într-un comunicat emis de Cancelaria Prefectului.

Reamintim că într-o conferință de presă care a avut loc ieri, prefectul Dan Nechifor a cerut tuturor șefilor instituțiilor deconcentrate din Botoșani să participe la campania ”Vinerea verde”, și crede că un astfel de obicei ar fi benefic nu doar pentru reducerea poluării dar pentru circulația rutieră din ce în ce mai dificilă din municipiu.

 

Spune-ne opinia ta