Subprefectul Magda Oleniuc continuă campania „Vinerea Verde”

Subprefectul Magda Oleniuc continuă campania „Vinerea Verde”

Subprefectul Magda Oleniuc a decis ca în fiecare zi de vineri să meargă la Prefectură pe jos. Magda Oleniuc a anunțat că continuă campania „Vinerea Verde” mai ales că “distanța până la locul ei de muncă nu este foarte mare”.

„Mi-am propus ca în fiecare zi de vineri să merg pe jos de acasă până la Prefectură. Campania lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este benefică pentru noi toți: facem mișcare, deci ne protejăm sănătatea, mașina parcată nu poluează aerul, deci protejăm mediul. Îmi doresc ca și alți colegi din Prefectură să facă la fel. O zi pe săptămână să renunțăm la mașina personală pentru a merge pe jos sau cu bicicleta la locul de muncă nu este un efort foarte mare”, a explicat într-un comunicat subprefectul Magda Oleniuc.

Ministerul Mediului a lansat săptămâna trecută „Vinerea Verde”, o campania prin care vrea să încurajeze utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

„Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal, a mai adăugat sursa citată.

Inițiativa își dorește să încurajeze utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării.

 

Spune-ne opinia ta