Schimb de terenuri reușit de Primăria Botoșani

Schimb de terenuri reușit de Primăria Botoșani

Consilierii municipali au aprobat un schimb de terenuri între o fundație și o suprafață de teren proprietate privată a municipiului Botoșani.

În urma acestui schimb, Fundația “Hand of Help” își propune extinderea activității de protecție socială pentru copii aflați în dificultate, fiind vorba de un proiect cu fonduri europene de aproximativ două milioane de euro.

De cealaltă parte, Primăria municipiului Botoșani, va putea proceda la reglementarea din punct de vedere juridic al terenului, ocupat parțial de un drum pietruit, mai mult este edificată conducta de canalizare ce duce la stația de epurare a cartierului ANL Bucovina.

Conform raportului de evaluare, valoarea de piață pentru un metru pătrat pe terenul din strada Bucovina, este de 66,2 euro, în timp ce terenul municipalității este evaluat la puțin peste 76 de euro pe metru pătrat.

În schimbul acestui teren, în suprafață totală de 500 de metri pătrați, a solicitat un teren în suprafață de 431 mp dintr-un teren în suprafață totală de  8643 mp situat în strada Pacea, concesionat de către Fundația “Hand of Help” pe care este edificată o construcție  proprietate a fundației.

 

Spune-ne opinia ta