DGASPC a recepționat cinci apartamente moderne pentru copiii aflați în grija instituției

DGASPC a recepționat cinci apartamente moderne pentru copiii aflați în grija instituției

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, a recepționat cinci apartamente din Dorohoi pentru copiii aflați în grija DGASPC.

Anunțul a fost făcut astăzi de Consiliul Județean Botoșani, care a precizat că va continua toate  investițiile din domeniul social.

Apartamentele au trecut printr-un proces de renovare în ultimele luni, două din ele făcând parte Complexul „Casa Mea”, două din Complexul „Floare de Colț” și unul din Complexul „Amicii”.

Apartamentele proaspăt renovate vor găzdui 30 de copii din sistemul de protecție. Într-unul dintre apartamentele din Complexul „Floare de Colț” au fost deja aduși cinci copii din Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, iar celelalte vor fi folosite pentru copii ce provin din centrele de plasament aglomerate, dar și pentru cei cu vârsta peste șapte ani.

Renovarea a presupus refacerea tencuielilor și a pardoselilor – parchet și gresie –, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor, dar și lucrări la instalații electrice, termice și sanitare. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 320 de mii de lei, bani asigurați din bugetul Consiliului Județean.

„Copiii aflați în sistemul de protecție merită să aibă cele mai bune condiții de trai pentru a nu resimți prea mult lipsa familiei. Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării, pentru că și ei sunt parte a viitorului nostru. Acum, în Săptămâna Mare, țin să felicit conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru că a înțeles acest lucru și că nu a precupețit niciun efort în acest sens”, a explicat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, care a testat personal calitatea lucrării.

 

Spune-ne opinia ta