Rețeta simplă pe care o poți face împreună cu copiii la bucătărie: Ouă de ciocolată de Paște - Video

Rețeta simplă pe care o poți face împreună cu copiii la bucătărie: Ouă de ciocolată de Paște - Video

Cine ar putea să refuze aceste delicioase ouă de ciocolată de Paște? Cu siguranță cei mici vor fi încântați dacă îi implici și pe ei în pregătirea acestei rețete ușoare și distractive!

Poți face doar cojile de ouă pe care să le umpli cu biluțe de ciocolată, dacă ai forme speciale, sau poți modela oul întreg, în funcție de cum ți se pare mai ușor, scrie CSID.ro.

Iată rețeta de ou „plin” cu ciocolată în 4 variante, decorat cu diverse toppinguri. O rețetă simplă de ouă de ciocolată de Paște.

Cum faci ouă de ciocolată de Paște: ingrediente, preparare

Ingrediente:

- 120 de grame de unt moale nesărat

- 1 linguriță de extract de vanilie sau 2 plicuri cu zahăr vanilat

- 250 de grame de cremă de brânză

- 50 de grame de zahăr pudră

- 200 de grame de unt de arahide cremos

- 50 de grame de fulgi de cocos

- 50 de grame de cacao

- 200 de grame de ciocolată cu lapte sau amăruie

- 1 lingură de ulei vegetal

Mod de preparare:

Într-un castron încăpător, amestecă untul moale, extractul de vanilie (sau zahărul vanilat) și crema de brânză. Adaugă zahărul pudră, amestecă și frământă compoziția obținută cu mâinile, ca pe un aluat.

Împarte aluatul obținut în 4 biluțe, puse în vase individuale. O biluță de aluat las-o ca atare. Pune peste aluatul din alt vas untul de arahide și amestecă bine. Peste aluatul din al treilea vas pune fulgii de cocos și amestecă. Iar în al patrulea vas cu aluat adaugă cacaua și amestecă.

Formează ouă din fiecare aluat, cu mâinile. Pune ouăle pe o foaie de copt și lasă-le la frigider, acoperite cu folie de plastic, cel puțin o oră.

Topește ciocolata la bain marie și adaugă o lingură de ulei.

Scoate ouăle de ciocolată de la frigider și scufundă-le prin ciocolata topită. Pune-le din nou pe o foaie de copt și decorează-le cu fulgi de cocos, alune măcinate sau diverse ornamente dulci. Lasă-le din nou la frigider timp de o jumătate de oră ca să se întărească glazura.

Vezi mai jos cum poți face cojile de ciocolată cu ajutorul formelor.

 

 

Spune-ne opinia ta