Furt în plină zi! Victimele, doi elevi de la un liceu botoşănean!

Doi elevi de la un liceu din municipiul Botoşani, din zona Centrului Vechi, au fost acostaţi la ieşirea de la cursuri de doi indivizi, care i-au lăsat fără un telefon şi bani. 

Furt în plină zi! Victimele, doi elevi de la un liceu botoşănean!

Miercuri, 20 septembrie, la ora 13.15, un echipaj de jandarmi care acţiona în zona Centrului Vechi al municipiului Botoşani a observat patru tineri care conversau la intersecţia străzilor Dragoş Vodă şi Ion Pillat.

Ceva din comportamentul a doi dintre ei le-a dat de bănuit jandarmilor că nu ar fi tocmai o discuţie amicală şi în momentul următor i-au interceptat.

Jandarmii n-au fost tocmai miraţi să afle că unuia dintre tineri, elev în clasa a X-a la Liceul Elie Radu, i-a fost luat telefonul mobil, iar unui coleg de-al acestuia, suma de 10 lei.

Din verificările efectuate, jandarmii au aflat că păgubiţii, la ieşirea de la cursuri, au fost conduşi de făptuitori până la intersecţia unde au fost depistaţi de jandarmi, iar pe drum au fost "convinşi", fără a fi bruscaţi în vreun fel, "să predea de bunăvoie" telefonul şi cei zece lei.

Elevul care era să rămână fără telefon le-a promis făptuitorilor că le va aduce a doua zi 20 de lei în schimbul telefonului, dar a fost refuzat categoric, primind înapoi doar cartela, acesta fiind momentul intervenţiei oamenilor legii.

"Cei doi făptuitori, tineri fără ocupaţie în vârstă de aproximativ 19 ani, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, unde li s-au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, dosarul fiind înaintat în vederea soluţionării către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani", a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. 

          

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
336

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
586

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...