DEZASTRU în Cimitirul Eternitatea! Zeci de morminte vandalizate, 120 de pietre funerare puse la pământ! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Zeci de monumente funerare din Cimitirul Eternitatea, care se întinde pe opt hectare de teren, au fost distruse în noaptea de marţi spre miercuri. Angajaţii Urban Serv au descoperit distrugerile miercuri dimineaţă şi au anunţat administratorii cimitirului.  

DEZASTRU în Cimitirul Eternitatea! Zeci de morminte vandalizate, 120 de pietre funerare puse la pământ! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Imagini apocaliptice, miercuri dimineaţa, în Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoşani. Nu mai puţin de 27 de morminte din cimitir au fost vandalizate. Monumentele funerare au fost distruse sau sparte, crucile rupte.

Distruse au fost şi toate monumentele funerare ale soldaţilor sovietici.

Stricăciunile au fost observate de mai multe persoane care au mers dimineaţă în Cimitirul Eternitatea, fiind anunţată poliţia.

O echipă de criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean s-a deplasat în cimitir, de unde au fost prelevate probe.

Iustinian Bozi, administratorul Cimitirului Eternitatea din partea Urban Serv, spune că asemenea faptă este o premieră în istoria Cimiritului Eternitatea, distrugeri similare având loc până acum în CimitirulPacea.

"Noi am fost anunțați în această dimineață și estimez că ar fi vorba despre peste 20 de morminte distruse. Nu avem pază și chiar dacă ar fi nu știu cine ar avea curaj să facă pază la o întindere de 8 hectare. Cel mai probabil, distrugerile au avut loc noaptea trecută. Am înțeles că ar fi vorba de niște copii drogați", a precizat Iustinian Bozi.

UPDATE: Toate cele 120 de pietre funerare aflat în sectorul destinat eroilor sovietici au fost răsturnate. O cruce de lemn aflată la un mormânt a fost recuperată dintr-un copac, unde fusese aruncată.

Numărul monumentelor distruse va depăși, cel mai probabil, cifra anunțată inițial, pe măsură ce înaintează în zona afectată polițiștii contabilizând noi și noi morminte devastate.

Angajații Urban Serv cred că persoanele care au pătruns în cimitir au avut de "lucru" câteva ore bune și râdeau amar că "au avut timp și de fumat". Sarcina remedierii distrugerilor le va reveni lor.

 
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
618

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
289

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...

Accident pe contrasens: trei maşini avariate de un şofer băut

astăzi, 10:37
1186

S-a întâmplat vineri, pe strada Săvenilor, cu sens unic, din municipiul Botoşani când tânărul a ales să circule pe contrasens, dinspre Împărat Traian spre Independen...