DEZASTRU în Cimitirul Eternitatea! Zeci de morminte vandalizate, 120 de pietre funerare puse la pământ! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Zeci de monumente funerare din Cimitirul Eternitatea, care se întinde pe opt hectare de teren, au fost distruse în noaptea de marţi spre miercuri. Angajaţii Urban Serv au descoperit distrugerile miercuri dimineaţă şi au anunţat administratorii cimitirului.  

DEZASTRU în Cimitirul Eternitatea! Zeci de morminte vandalizate, 120 de pietre funerare puse la pământ! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Imagini apocaliptice, miercuri dimineaţa, în Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoşani. Nu mai puţin de 27 de morminte din cimitir au fost vandalizate. Monumentele funerare au fost distruse sau sparte, crucile rupte.

Distruse au fost şi toate monumentele funerare ale soldaţilor sovietici.

Stricăciunile au fost observate de mai multe persoane care au mers dimineaţă în Cimitirul Eternitatea, fiind anunţată poliţia.

O echipă de criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean s-a deplasat în cimitir, de unde au fost prelevate probe.

Iustinian Bozi, administratorul Cimitirului Eternitatea din partea Urban Serv, spune că asemenea faptă este o premieră în istoria Cimiritului Eternitatea, distrugeri similare având loc până acum în CimitirulPacea.

"Noi am fost anunțați în această dimineață și estimez că ar fi vorba despre peste 20 de morminte distruse. Nu avem pază și chiar dacă ar fi nu știu cine ar avea curaj să facă pază la o întindere de 8 hectare. Cel mai probabil, distrugerile au avut loc noaptea trecută. Am înțeles că ar fi vorba de niște copii drogați", a precizat Iustinian Bozi.

UPDATE: Toate cele 120 de pietre funerare aflat în sectorul destinat eroilor sovietici au fost răsturnate. O cruce de lemn aflată la un mormânt a fost recuperată dintr-un copac, unde fusese aruncată.

Numărul monumentelor distruse va depăși, cel mai probabil, cifra anunțată inițial, pe măsură ce înaintează în zona afectată polițiștii contabilizând noi și noi morminte devastate.

Angajații Urban Serv cred că persoanele care au pătruns în cimitir au avut de "lucru" câteva ore bune și râdeau amar că "au avut timp și de fumat". Sarcina remedierii distrugerilor le va reveni lor.

 
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vremea se răceste accentuat începând de duminică. Vânt, lapoviță și ninsori însemnate!

Sâmbătă, 17 Martie 2018
506

Duminica, incepand de la ora 8:00, intra in vigoare un nou cod galben de precipitatii insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si racire accentuata a vremii, valabil in 32 de judete.Vremea...

FC Botoşani - Dinamo, amânat? "Este părerea tuturor că nu trebuie să se joace!"

Sâmbătă, 17 Martie 2018
754

În această seară, de la ora 20:45, era programat cel mai aşteptat meci din play-out, FC Botoşani - Dinamo. Totuşi, există varianta ca duelul să nu aibă loc, din cauza ninsorii care s-a abătu...

Doi copii au chemat pompierii pentru a salva trei cățeluși rămași captivi într-un subsol! FOTO

Sâmbătă, 17 Martie 2018
918

Acțiune dificilă a pompierilor botoșăneni, care au fost solicitați de coi copii să salveze trei căței rămași captivi în subsolul unei clădiri părăsite.S-a întâmplat ...